24 Eylül 2024 Salı

KESK: OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir

"İşimizi geri alacağız" diyen KESK üyeleri, Kadıköy'de yaptığı eylemde "Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, denetlenemeyen, kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir" denildi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, "İşimizi geri alacağız" şiarıyla Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'nde basın açıklaması yaptı.

"KHK'lar gidecek biz kalacağız" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu destek verdi. Eylemde yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP iktidarı tarafından binlerce kamu emekçisinin ihraç edildiği belirtildi.

İhraçların üzerinden 5 yıl geçtiği kaydedilen açıklamada, "5 yıldır haklarımızdan vazgeçmedik, arkadaşlarımızı yanlız bırakmadık alanlarda il il sesimizi çoğaltmaya çalıştık. Kral çıplak dedik ve demeye devam edeceğiz, sesimizi duyurabildiklerimizle biz birbirimizi anladık artık herkes ne yaşandığını biliyor, şimdi artık değiştirmek için alanlardayız" ifadeleri kullanıldı.

OHAL KHK’lerinden güç alarak her türlü hukuksuzluğa imza atanlar yargı önünde mutlaka hesap vereceği vurgulanan açıklamada, "Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, denetlenemeyen, kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmeli, aldığı ret kararları iptal edilmelidir. Haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçileri ve Anayasa Mahkemesinin hak ihlali verdiği imzacı Barış Akademisyenleri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye, yaşatılan haksızlıkların, nefessiz bırakmayı amaçlayan politikaların hesabı verilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.