24 Eylül 2024 Salı

KESK'den 'ek gösterge' toplantısına tepki

KESK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında kapalı kapılar ardında yapılacak "3600 ek gösterge" toplantısına tepki gösterdi, "Yılan hikayesine çevrilmek istenmiştir" dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu, iktidar yandaşlığıyla bilinen Memur-Sen ile Çalışma Bakanlığı arasında kapalı kapılar ardında yapılacak toplantıya tepki gösterdi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hazırlık sürecinde de aynı yolun izlenildiği hatırlatılan açıklamada, "Sosyal tarafların görüşü dahi alınmadan yürütülen çalışmalarda, öğretmenler açısından bir ek gösterge düzenlemesi yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Ek gösterge için uzun zamandır çalışma yürüttüklerini belirten açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2018 seçimleri öncesinde bizzat öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesinin 3600'e çıkarılması sözü verdiği hatırlatıldı. Açıklamada, "AKP seçim beyannamesine de giren bu sözün gereği yıllar boyunca yerine getirilmemiş, konu deyim yerinde ise yılan hikayesine çevrilmek istenmiştir" denildi.