24 Eylül 2024 Salı

KESK'in yürüyüşüne Adana'da destek eylemi

KESK, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Adana'da kamu emekçileri yürüyüşe destek eylemi yaptı.

KESK Adana Şubeler Platformu, "Çalışma hakkımı/İşimi istiyorum" şiarıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen KESK üyelerine destek eylemi yaptı.

Heykelli Park'ta yapılan eylemde "İşimi, ekmeğimi geri istiyorum" yazılı pankart açan KESK adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Haseyin Kaya, OHAL KHK'leri ile yaşanan sorgusuz, sualsiz, hukuksuz ihraçlara, en başından beri bir oyalama aracı işlevi gören OHAL İnceleme Komisyonu'nun teşhiri için KESK'in İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattığını kaydetti.

Bu yürüyüşün kamu emekçilerinin 'artık yeter' haykırışı olduğunu vurgulayan Kaya, "KESK'li kamu emekçilerinin bu yürüyüşü, İstanbul Sözleşmesi tek adamın kararıyla fesih edilemez hala yürürlüktedir. İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz demek içindir. Satış sözleşmelerine karşı gerçek toplu sözleşme ve grev hakkımız içindir. Yürüyüşümüz hukuksuzca ihraç edilen KESK'lilerin, kamu emekçilerinin işe iade edilmesi OHAL komisyonunun lağvedilmesi içindir. Bu yürüyüşümüz emeklilerimizin insanca yaşaya bileceği ekonomik, sosyal ve adil bir ortam içindir, bu yürüyüşümüz sermayenin pandemi koşullarında kod29 adı altında binlerce işçiyi işten atma ahlaksızlığına karşı kamu emekçilerinin ve işçilerin birlikte mücadele ve dayanışması içindir" diye belirtti.