21 Eylül 2024 Cumartesi

KGÖ Almanya'da Aralık ayı şehitlerini andı

KGÖ, Almanya'nın Mannheim, Köln, Duisburg ve Kiel kentlerinde ölümsüzleri andı.
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), Almanya'nın Mannheim, Köln, Duisburg ve Kiel kentlerinde ölümsüzleri andı. 12 Aralık 1997'de Avrupa'da ölümsüzleşen KGÖ'lü Erkut Direkçi ve 12 Aralık 2015'de Kobanê'de ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Sibel Bulut ile 22 Aralık 2015'de ölümsüzleşen MLKP-KKÖ savaşçıları Yeliz Erbay ve Şirin Öter şahsında gerçekleştirilen anmalarda şehitlerin yaşamlarından kesitler içeren bir sinevizyon gösterildi.
 
KGÖ adına yapılan konuşmalarda "Erkut'un izinde, Sarya'nın gülüşüyle, Berçem ve Ekin'in öfkesiyle zafere yürüyoruz" denildi.
 
Anmalarda yapılan konuşmada, "Kasım ayını arkamızda bıraktık. Kasım şehitlerin ayıdır. Bizim içinde bir hesaplaşma ayıdır. Değişim ve dönüşüm ayıdır. Kasım'ı arkamızda bırakırken Aralık ayında ölümsüzleşenleri anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz" denildi.
 
Konuşmada, "Maraş katliamında kırımdan geçirilen yoksul alevi halkımız, 19 Aralık hapishane katliamında ölümsüzleşen devrimci tutsaklar, Roboski katliamında katledilen yurtsever yoksul Kürt çocukları, 12 Aralık'larda ölümsüzleşen Erkut Direkçi ve Sibel Bulut, 22 Aralık'ta omuz omuza son kurşununa kadar direnen Şirin Öter ve Yeliz Erbay şahsında devrim ve sosyalizm şehitlerini bir kez daha anıyoruz. Onların izinde faşizm ve sömürgeciliği, kapitalizmi mutlaka yeneceğiz" diye belirtildi.
 
Erkut Direkçi'nin bir gençlik önderi olduğu ifade edilen konuşmada, "Birlik Devriminin ateşiyle kavrulan ve dört bir yanı tutuşturan bir devrimci. 1996'da cezaevleri ölüm orucu direnişiyle sarsılırken, oda tutsak. Oda süreci süresiz açlık greviyle karşılayanlardan biri. Bu dönemde kanser hastalığına yakalanıyor. İşkenceci faşist diktatörlük tedavisini engelliyor. Cezaevinden çıktığında tedavi olmak için yurtdışına çıkmak zorunda kalıyor, ama hastalığı ilerlemiş durumda. 12 Aralık 1997'de Avrupa'da ölümsüzleşiyor. O, tarihe genç komünistlerin prototipi olarak geçiyor" diye kaydedildi.
 
12 Aralık 2014'de Sibel Bulut'un Kobanê direnişinde ölümsüzleştiği hatırlatılan konuşmada, "Sarya yoldaş farklı mücadele alanlarındaki komünist faaliyetlerinden sonra Rojava Devrimini savunma tutkusuyla destansı Kobanê direnişinin bir parçası oldu. Che'nin 'Devrimcinin işi devrim yapmaktır' sloganı onunla birlikte yeniden canlandı ezilenlerin hafızası ve eyleminde" ifadeleri kullanıldı.
 
KGÖ adına yapılan konuşmanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Bugün 22 Aralık. Berçem ve Ekin yoldaşlar 3 yıl önce bugün güneşe uzandılar. Berçem yoldaş tıpkı bizler gibi bir genç komünist olarak örgütlendi. Uzun yıllar yer altı çalışması yürüttükten sonra yüzünü özgür alanlara döndü, komutanlaştı. Komünist kadın şafağının bir bileşeni olarak kadın iradesinin kurucu üyesi oldu. Ekin yoldaş da yalın, kararlı, boyun eğmez bir komünist kadın olarak yürüdü sonsuzluğa.
 
"Aslında hepsi bizim için, özellikle de genç komünistler için birer prototiplerdir. Onlar gibi olmayı hedeflemeli her bir genç. Onlar gibi olmayı hedeflemek, onlar gibi yaşamayı, onlar gibi gülmeyi, onlar gibi içtenlikle sevmeyi amaçlamaktır.
 
"Yoldaşların fotoğraflarına bakalım. O samimi gülüşleri bize bir çağrıdır: Mutluluk hakkını kazan! Ne olursa olsun o senin en değerli hakkındır.
 
"Erkut yoldaş Avrupa'ya geldiğinde hastalığına yenilmedi. Sağlık durumunun her gün kötüleşmesine rağmen kendini bir genç komünist önder olarak konumlandırdı, devrimci sadeliği ile Avrupa'da komünist gençlik çalışmasının bir emekçisi ve öncüsü oldu. Ona dokunan her bir yoldaşta unutulmaz izler bıraktı o. Yeni doğan bebeklerde, gençlik kamplarında yaşadı onun adı. En çok da mücadelemizin sürekliliğinde bayraklaştı o.
 
"Evet, Erkut gibi olmalıyım! Sarya gibi olmalıyım! Berçem olmalıyım! Ekin olmalıyım! Onlar gibi kazanmalıyım mutluluk hakkımı ve ondan kuşanmalıyım dizginsiz bir öfkeyle benden bu hakkı alanlara.
 
'ERKUT GİBİ OLMAK, SADE OLMAKTIR'
 
"Erkut gibi olmak, sade olmaktır. Devrimci iyimserliktir. Yenilgiye, dezavantajlara yenilmemektir. Daima önüne bakmaktır. İnatçılıktır.
 
"Kapitalizm binbir iple bizi bağlamak isterken bu düzene, kopuşun devrimci öncülüğüyle tamamlamaktır kendini Erkutlaşmak.
 
"Her an verili duruma hücum et: Budur Sarya'nın bize çağrısı. Hem kendine, hem gerçeğe. Ve hep aklında tut ki: Bizim işimiz devrim yapmaktır. Gerisi gelir. Değişmeyi hak edeni değiştirmek için elinden geleni yap. O zaman mutlaka bir çıkış yolu bulunacaktır.
 
'BERÇEMLEŞMEK VE ŞİRİNLEŞMEK'
 
"Berçemleşmek ve Şirinleşmek: Özellikle genç kadınlaradır onların çağrısı. Erkek egemen cinsiyet rollerini reddet ve özgür kadın olarak kendini yeniden yarat. Kadın olarak siyasetin merkezine yürü, taşı, sopayı, silahı veya kalemi eline al ve kendi özgürlüğün için, kız kardeşlerin için, ezilenler için savaş, önderleş, komutanlaş. Ve bu özgürlüğü ne pahasına olursa olsun savun.
 
"Faşist diktatörlük Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına hazırlıyor. Tutsaklara, işçilere, kadınlara ve öğrencilere karşı yeni saldırıları her gün gündemine alıyor ve geçekleştiriyor. Halklarımızı katlediyor. Devrimcileri tutsak ediyor, tecrit işkencesini yaygınlaştırıyor.
 
"Yaşadığımız bu topraklarda Merkel hükümeti işgal saldırısını destekliyor, faşist hareketleri geliştiriyor. Polis yasalarıyla bize karşı saldırıları yoğunlaştırıyor. Bizi kriminalize ediyor, meşruluğumuzu karalamak için elinden geleni yapıyor.
 
"Ölümsüzlerimiz tarihimizin ve bizlerin onuru, biz ise işçi ve ezilenlerin, halklarımızın onuruyuz.
 
"Şimdi tam da Erkut gibi, Sarya gibi, Berçem ve Ekin gibi olma zamanı, onları hatırlama, onların hayatlarından öğrenme, onları bayraklaştırma zamanı.
 
'ARALIK KATLİAMLARININ HESABINI SORACAĞIZ'
 
"Halklarımıza sözümüzdür: Aralık katliamlarının hesabını soracağız! Avrupa'da, Türkiye veya Kürdistan'da aynı zafer kuşağının mensupları olarak Erkut'un izinde, Sarya'nın gülüşüyle, Berçem ve Ekin'in öfkesiyle zafere yürüyoruz!
 
"Erkut yaşıyor çünkü dağ ölmez! Sarya yaşıyor çünkü devrimler bitmez! Ekin yaşıyor çünkü umut yükseliyor! Berçem yaşıyor çünkü biz varız!"
 
Anma, katılımcıların ölümsüzlerle anılarını ve duygularını paylaşmalarıyla sonlandırıldı.