22 Eylül 2024 Pazar

KGÖ Avrupa: Paris katliamının hesabını sormak için sokağa

Paris katliamının faillerinin belli olduğunu kaydeden KGÖ Avrupa, hesap sormak için sokağa, eyleme çağırdı. KGÖ Avrupa, "7 Ocak'ta Paris'te başta olmak üzere, Paris şehitlerini anacağımız eylemlere katılmaya, sokakları ve meydanları zapt etmeye, mücadeleyi sürdüreceğimizi birlikte haykırmaya davet ediyoruz" dedi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa, Paris katliamına ilişkin açıklama yaptı. Faşist şeflik rejiminin, kanlı ellerini 10 yıl sonra tekrar Paris'e uzattığı belirtilen açıklamada, "MİT eliyle gerçekleştirdiği katliamla KCK Yürütme Konseyi üyesi Emine Kara (Evîn Goyi), Kürt yurtseverleri Abdullah Kızıl ve Mir Perwer'i katletti. Halkların iradesini kırmak ve 'beka sorunu' olarak gördüğü Kürt varlığını ortadan kaldırmak adına giriştiği saldırılar zincirinin bir halkası olan bu katliam, açıktır ki MİT-kontrgerilla eylemidir. Fransız devlet yetkililerinin saldırıyı genel geçer bir ırkçı saldırı olarak göstermeye çalışması, tetikçinin akli dengesi gerekçe göstererek kliniğe sevk edilmesi ve şehitlerini anmak isteyen Kürt halkının önüne polisin dikilmesi, Fransız istihbarat ve devletinin de katliamın suç ortağı olduğunu göstermiştir" denildi.

'FAŞİZMLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLANLARIN SÖZÜ BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE'
Erdoğan faşizminin katliamı planladığını ve uyguladığını, Fransız devletinin ise faşist şefin rolünü perdelemek için elinden gelen her şeyi yaptığı vurgulanan açıklama, şöyle devam etti: "Sanıyorlar ki bizi yalanlarıyla kandırabilecekler. Sanıyorlar ki tetikçinin katliamı tek başına planladığını halklara inandırabilecekler. Yalanlarınıza karnımız tok, tek bir kelimenize dahi güvenmiyoruz! 10 senedir Sakine, Leyla ve Fidan'ın katledilmesini aydınlatmayan Fransız devletine de, faşist saray rejimine siyasi ve askeri desteklerini esirgemeyen diğer Batı devletlerine de inanmıyoruz. Faşizmle işbirliği içinde olanların sözü, bizim için yok hükmündedir.

'7 OCAK'TA SOKAKLARI ZAPT EDELİM'
Faşizm, kanlı yüzünü Avrupa'da tekrar göstermişse, o zaman gün, yurtsever, devrimci, antifaşist ve ilerici gençlik olarak antifaşist direnişte birleşme, faşizme karşı tek yumruk tek barikat olma günüdür. Paris katliamına karşı Kürdistan'lı, Türkiye'li ve Avrupa'lı gençleri, direnişi büyütmeye çağırıyoruz. 7 Ocak'ta Paris'te başta olmak üzere, Paris şehitlerini anacağımız eylemlere katılmaya, sokakları ve meydanları zapt etmeye, mücadeleyi sürdüreceğimizi birlikte haykırmaya davet ediyoruz. Dökülen kanın hesabını gençlik soracak, bu yüce görevi birlikte sahiplenelim!"