21 Eylül 2024 Cumartesi

Kiel'de Tutsaklarla dayanışma pikniği düzenlendi

TSP'nin çağrısıyla Kiel'de tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenlendi. Türkiye hapishanelerde artan hak ihlallerine dikkat çekilen etkinlikte, tutsaklarla dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Almanya'nın Kiel kentinde Tutsakların Sesi Platformu (TSP), tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlikte ölümsüzleşen komünist aydın İbrahim Okçuoğlu şahsında devrim şehitleri anıldı.

Söz alan Kiel Alevi Toplumu Derneği adına yapılan konuşmada tutsaklarla dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Konuşmada, "Mücadele sadece sokakta değil cezaevlerinde de mücadele devam ediyor. Bize düşen bu mücadeleyi sahiplenmektir" denildi.

TSP adına yapılan konuşmada ise hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri aktarıldı, tecrit koşullarının daha da ağırlaştırıldığı dile getirildi. Hasta tutsakların tedavilerinin geciktirilmesi, düzenli ilaç verilmemesi ve görüş yasaklarının şu an en temel sorunlardan biri olduğunu söyleyen TSP temsilcisi, koğuşlardaki tutsak sayısının koğuş kapasitelerini aştığı için birçok tutsağın beraber ve nöbetleşerek uyuduğunu dile getirdi.

Görüş yasakları, yoğunlaştırılmış tecrit, koğuş baskınlarının bu süreçte daha çok arttığını belirten TSP temsilcisi, "Tutsaklarımız zindanları birer direniş mevzisine çevirmişken bizler de dışarıdan, Avrupa'dan onlarla dayanışmada bulunmalıyız." dedi.

"Avrupa genelinde böyle etkinlikler düzenleyerek tutsaklarımıza hem politik hem de ekonomik olarak dayanışmada bulunmak, onlara mektup, kart göndermek bizler için önemli. Herkesi Tutsaklarla dayanışmaya onlara mektup göndermeye davet ediyorum" çağrısını yaptı.

Etkinlik, müzik dinletisi ve halayla sona erdi.