20 Eylül 2024 Cuma

Kobanê'de komünist öncünün 30. yılı kutlandı: Bu tarih ateş altında yazıldı

Kobanê'de TKŞ komünist öncünün 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama yaptı. Konuşmalarda "Bu tarih ateş altında yazıldı, bu yüzden özgürlük yürüyüşümüzü asla durduramayacaklar" denildi. 

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), komünist öncünün 30. yılı dolayısıyla kutlama yaptı. Alana "Bijî Kurdistana azad, bijî sosyalizm" pankartı asılan etkinlik saygı duruşu ile başladı. Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) sloganlar eşliğinde alanda kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

'ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ASLA DURDURAMAYACAKLAR'
Sinevizyon gösteriminin ardından yapılan açılış konuşmasında komünist öncünün 30 yıldır ateş altında mücadele ettiği vurgulandı. Konuşmada, "Komünist öncünün 30. yılı faşizmin zindanlarında direnen tutsaklara, dağ başında sömürgeciliğe karşı direnen özgürlük gerillalarına ve dünyanın dört bir yanındaki tüm komünistlere, ezilenlere kutlu olsun" denildi.

Komünist öncünün ateş altındaki yürüyüşünde yüzlerce öncüsünü ölümsüzlüğe uğurladığı vurgulanan konuşmada, "Bu tarih ateş altında yazıldı bu yüzden özgürlük yürüyüşümüzü asla durduramayacaklar" denildi.

'KOMÜNİST ÖNCÜYÜ KATLİAMLARLA ASLA YENEMEZLER'
Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına konuşan Xanim Îbrahîm de komünist öncünün 30. yılını bütün ezilenlere kutladı. Komünist öncünün 30 yılda büyük bedellerle yürüyüşünü sürdürdüğünü belirten Xanim Îbrahîm, "Komünistlerin Rojava'da ölümsüzleşenler ve gazilerle ateş altında yürüyüşü sürdü. Faşist işgalci Türk devleti bu yürüyüşü durdurmak istiyor. Bu yüzden suikatlerine devam ediyor, aramıza ajanlarını gönderiyor. Özel savaş politikaları yürütüyor. Bunun karşısında hepimiz dikkatli olmalıyız" dedi.

MLKP komutanlarından Yılmaz Behrareş'in ihanet sonucunda ölümsüzleştiğini hatırlatan Xanim Îbrahîm şunları vurguladı: "Katiller bu kan yerde kalır sanmasınlar. Yoldaşlarımızın intikamını alacağız. Her birimiz Yılmaz yoldaşız. Her birimiz Ahmet ve Baran yoldaşlarız. Komünist öncüyü katliamlarla asla yenemezler."

Ölümsüzlerin bayraklarını yükseltmeye devam edeceklerini belirten Xanim Îbrahîm şunları ifade etti: "Faşist Türk devleti sanmasın ki yoldaşlarımızı şehit düşürdü diye bizi durdurabilecek, bizler onların öğrencileriyiz. Yılmaz, Ahmet ve Baran yoldaşların öğrencileriyiz. Onların bize öğrettiklerini boşa çıkarmayacağız, yollarının takipçisi olacağız." 

Xanim Îbrahîm konuşmasını "Bijî sosyalizm", "Bijî Kurdistana azad" diyerek bitirdi.

Konuşmaların ardından Şehit Yılmaz'ın Öğrencileri grubu sahne alarak şarkılar söyledi, halay gösterisi yaptı.

Heme Kobanê, Yılmaz Behrareş ve ölümsüzler adına yazdığı şiiri okudu ardından dengbêj söyledi. Havai fişek gösterisinin yapıldığı etkinlikte sanatçı Sadûn ile Derdo ve Zagros rap müzik grubu sahne aldı. Kutlama halaylarla sona erdi.