22 Eylül 2024 Pazar

Köln'de Baran Serhat ve feda eylemcileri anıldı

Almanya'nın Köln kentinde Baran Serhat ve feda eylemcileri anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde, TSK ve desteklediği çetelerin suikastı sonucu ölümsüzleşen MLKP Merkez Komite ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) ve Kürt hak önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona erdirilmesi talebiyle yaşamına son veren tutsaklar Almanya'nın Köln kentinde anıldı.
 
MLKP ve Kürt Özgürlük Hareketi tarafından yapılan ortak anma, Baran Serhat şahsında tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı, sinevizyon gösterimi ile devam etti.
 
Sinevizyon gösteriminden sonra MLKP adına yapılan konuşmada; ''Savaşta yenemediklerini hain tuzaklarla hain suikast planlarıyla ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Ama asla kazanamayacaksınız! Rojava devrimi büyüyecek, Ortadoğu devrimi büyüyecek. Rojava devriminin ve Ortadoğu devriminin büyümesi için büyük bedeller ödedik. Bunun içerisinde Baran yoldaş bu anlayışın, birleşik devrim anlayışımızın Türkiye-Kürdistan birleşik devrim anlayışımızın sembolü oldu, temsilcisi oldu Rojava'da. İşte bu saldırı, birleşik devrim anlayışımıza dönük bir saldırıdır. Bu mücadelenin büyütülmesi, kavranması için bedenini ortaya koydu" dedi. Konuşmanın devamında ''Biz Baran yoldaşın da dediği gibi, biz bu mücadelenin feda kuşağıyız. Onların alçak saldırıları, hain tuzakları, asla bizim Rojava devrimini büyütme, Ortadoğu'ya yayma mücadelemizi geriletemez ve bizlere boyun eğdiremeyecek" diye belirtti.
 
Ardından Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı feda eylemleri gerçekleştirerek ölümsüzleşen Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Ümit Acar ve Medya Çınar için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Kürt Özgürlük Hareketi adına yapılan konuşmada Rojava'da şehit düşen Baran Serhat'ın mücadelesi, Rojava devriminden, Leyla Güven ile başlayan açlık grevlerinden feda eylemlerine yer verildi.
 
Konuşmanın ardından Strasbourg'taki açlık grevi eylemcilerinden Mustafa Sarıkaya canlı yayın ile anmada sürece ilişkin bilgi verdi.
 
Konuşmanın ardından MLKP Rojava yolladığı video mesajla kitleye seslendi. Kararlılıkla ve dirençle Baran Serhat'ın mücadelesini sürdüreceklerini bildiren MLKP Rojava örgütü, Baran Serhat'ın  devrimci kişiliğine ve kararlılığına vurgu yaptı. Video da komutan Baran Serhat'ın hayatı, mücadelesi anlatıldı ve kendi dilinden seslendirdiği türkülere yer verildi.Ardından Baran Serhat'ın ailesinden gelen mektup okundu.
 
Anma müzik dinletisinin ardından sona erdi.