21 Eylül 2024 Cumartesi

Köln'de Erol İspir Anıldı

Köln'de '99 yılında Köln AGİF Derneğine yapılan faşist saldırıda katledilen genç devrimci Erol İspir anıldı.

Almanya'nın Köln kentinde AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), sosyalist gençlik örgütü Young Strugle, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB)  ve genç kadın örgütü Zora'nın öncülüğünde gelenekselleşen yürüyüşle '99 yılında Köln AGİF Derneğine yapılan faşist saldırıda katledilen genç devrimci Erol İspir anıldı.

Köln Kalk'ta yapılan eylemde kurumlar adına Almanca yapılan konuşmaların ardından, AGİF adına konuşma yapıldı. Konuşmada ırkçı faşist saldırıların bugün olduğu gibi geçmişte de var olduğu, Kürt halkına yapılan saldırıların tırmanışa geçtiği bir dönemde devrimci kurumlara yönelik yoğun saldırılar gerçekleştiği hatırlatılarak, Erol İspir'in 90'lı yılların sonlarına denk gelen böyle bir dönemde Köln AGİF merkezine dönük sivil faşist saldırıda katledildiği vurgulandı.

Ardından Erol İspir'in katledildiği eski dernek binasına kadar yüründü. Yürüyüş boyunca Türkçe, Kürtçe, Almanca sloganlar atıldı. Erol İspir'in ölümsüzleştiği yerde Türkçe, Kürtçe, Almanca bildiri metinleri okundu. Daha sonra stantların kurulduğu Kalk Post Meydanına kadar yüründü. Stantların açıldığı meydanda yapılan konuşmalar ve atılan sloganlarla anma etkinliği sona erdi.