21 Eylül 2024 Cumartesi

Köln'de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor

Almanya'nın Köln kentinde AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), yeni binasında kültür ve sanat etkinliklerini yoğunlaştırdı.

Almanya'nın Köln kentinde AGİF, Türkiye'de kültür sanat faaliyetleri yürüten Bilim Eğitim Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesindeki Grup Vardiya ve BEKSAV Yönetim Kurulu üyesi İnan Söker ile, "Seçimlerden sonra Türkiye'de kültür ve sanatın durumu" üzerine bir söyleşi düzenledi.

Etkinlikte konuşan Söker, seçimlerde AKP'nin kazanmasıyla tek adam diktatörlüğüne dayalı rejimin toplumsal muhalefet üzerindeki baskılarını arttırdığını ve kültür sanat alanında da baskıların yoğunlaşacağını ifade etti. Söker, AKP karşısında duran toplumsal muhalefetin öncülüğünü yapan gazeteciler, aydın ve sanatçıların bu süreçte sürekli hedef haline geleceğini vurguladı.

Söker, iktidarın yeni dönemde ilk iş olarak muhalif basını susturmaya dönük saldırılarına bir yenisini daha eklediğini ve TELE 1 TV Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi gündeme getirmesi nedeniyle tutuklandığını hatırlattı.

Söker, toplumsal muhalefetin tüm bileşenleri gibi kültür sanat alanında da tüm aydın ve sanatçıların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek işçi sınıfı ve ezilenleri, faşist iktidarın baskı politikalarına karşı mücadeleyi büyütmesi gerektiğini vurguladı.

Katılımcıların görüş ve önerilerini sunduğu söyleşi, soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.