23 Eylül 2024 Pazartesi

Komünist kadın Karatekin mezarı başında anıldı

Ölümsüzlüğünün yıldönümünde komünist kadın Elif Demirci Karatekin mezarı başında anıldı. Anmada, onun ideallerine mücadele ile bağlı kalınacağının sözü verildi. 

Komünist kadın Elif Demirci Karatekin ölümsüzlüğünün yıldönümünde anıldı

Karatekin, 12 Haziran 2019'da Almanya'nın Köln kentinde hayatını kaybetmişti. Karatekin'in ölüm yıldönümünde mezarı başında anma düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan anmada MLKP/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) adına yapılan konuşmada, "Elif yoldaşı ve yakın zamanda ölümsüzleşen İsyan ile Vedat yoldaşı MLKP/KKÖ adına saygıyla anıyorum" denildi. 

Konuşma şöyle devam etti: "Her yıl Elif yoldaşı burada anıyoruz, onun ideallerini, sosyalizmi unutmadığımızı anarken gösteriyoruz. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde sekiz Martlarda kadınlar isyan oldu, barikatları açtılar. Rojava‘da kadın devrimini yükselten kadınlarımız var. Partimiz işçi sınıfı ve emekçiler, hakların, ezilenlerin özgürlük ve sosyalizm mücadelesini, kadınların özgürlük mücadelesini yürütmeye devam ediyor, Elif Yoldaş'ın ideallerini yaşatacağız." 

Daha sonra Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada Karatekin'in genç komünistler için yol gösterici olduğu belirtildi. Konuşmada, "Genç komünistler parti ideallerine, değerlerine bağlı kaldığı ve pratikleştirdiği sürece büyük atılımlar yapacak. Elif yoldaş şahsında ölümsüzlerin izinde partili olmanın gereklerini yerine getireceğimizin sözünü yineliyoruz" denildi.

Anma, "Elif yoldaş ölümsüzdür", "Yaşasın partimiz MLKP" sloganları ve "Bize ölüm yok" ezgisiyle sona erdi.