20 Eylül 2024 Cuma

Komünist öncünün 30. yılı Hesekê'de kutlandı

Komünist öncünün 30. yıl kutlamaları, Rojava'da yapılan etkinliklerle sürüyor. Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Hesekê'de halk buluşmaları düzenledi. TKŞ ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına yapılan konuşmalarda, 30 yıllık tarihin büyük bedeller ödenerek yazıldığı vurgulandı, ölümsüzlerin yolundan mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Komünist öncünün 30. mücadele yılı Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri tarafından Hesekê'de yapılan etkinlikle kutlandı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı TKŞ adına Fadya Sîdo yaptı. Ölümsüzleri anan Fadya Sîdo, "Komünist öncünün 30 yıllık mücadele tarihi; bu tarihe dağda, zindanda, kentlerde emek verenlere, ölümsüzlere kutlu olsun" dedi.

'SAVAŞTI, BEDEL ÖDEDİ GERİ ADIM ATMADI'
Komünist öncünün, Kuzey Kürdistan'dan Türkiye'ye, Diyarbakır'dan İstanbul'a kadar büyük emek vererek direniş dolu tarih yarattığını, Medya Savunma Alanlarında açtığı Hüseyin Demircioğlu Akademisi ile savaşı büyüttüğünü, Rojava devrimini kendi devrimi olarak görüp yer aldığını söyledi. Komünist öncünün Rojava'dan, Şengal'e kadar savaşlarda yer aldığını, Rojava'nın birçok kentinde cepelerde savaştığını belirten Sîdo, "Savaştı, çok büyük bedeller ödedi. Faşist düşmana karşı hiçbir zaman geri adım atmadı. Savaşını bugüne kadar sürdürdü" dedi. 

Komünist öncünün Rojava'da ki ilk şehidinin Serkan Tosun, ilk kadın şehidinin Sarya Özgür olduğunu hatırlatan Sîdo, Şehit Serkan Taburu ve Şehit Sarya Taburlarının açılmasıyla yeni savaşçılar, komutanlar yetiştirdiğini söyledi. Komünist öncünün, Rojava devrim savunmasında yer aldığı gibi inşasına da emek verdiğini ifade etti. İşgalci Türk devletinin komünist öncünün, öncü ve önder kadrolarına dönük saldırılarını sürdürdüğünü belirten Sîdo, şöyle  devam etti: "Faşist düşman günlük olarak kentlerimizi ve yoldaşlarımızı hedef alıyor. 2019'da Baran Serhat yoldaşı hedef aldı. Kızıl komutanımız Ahmet Şoreş, komünist öncülerden Metin Dîcle, Ferhat Erebo, Yılmaz Behrareş ve Firat Newal'i hedef aldı. Ezilen halkların ve sınıfların işgalden ve sömürüden kurtarılması için bütün işçi ve emekçilerin kapitalist ve faşist devletlere karşı birleşmesi ve savaşması gerekiyor. Devrimimizin güçlendirilmesi için savaşmamız gerekiyor."

'30 YIL, DİRENİŞ VE ÖDENEN BEDELLERLERLE DESTANLAR YAZILDI'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşan Destan Serhed, sözlerine devrim mücadelesinde ölümsüzleri anarak başladı, ölümsüzlerin ailelerine, yoldaşlarına başsağlığı diledi. Kutlama etkinliğine katılanları selamladı.

30 yıllık tarihin direni, mücadele ve ödenen bedellerle yazıldığını kaydeden Serhed, şöyle konuştu: "Her şeyden önce Ferhad Erebo'nun bir konuşmasını dile getirmek istiyorum. 'Kahramanların ve ihanetçilerin tarihi vardır, insan hangi tarihte yer alacağını kendisi seçer.' Komünist öncü tarihinde de bunlara tanıklık etti."

'İRADE BEDEN DEĞİLDİR Kİ ELİ GEÇİRİLSİN'
Komünist öncünün 30 yıllık tarihinde faşist ve kapitalist devletlerin tasfiye saldırısına maruz kaldığını belirten Serhed, "Düşman komutan ve öncülerimizi hedef alıyor. Ama irade bir beden değildir ki ele geçirilsin. Özellikle Rojava devriminde birçok kazanım elde ettik. Birçok alanda bedeller ödedik. Bu yüzden bizler bu devrimin sahipleriyiz, bu toprakların sahibiyiz. Devrimimiz kutlu bir devrimdir. Çünkü çok değerli bedellerle sulandı bu topraklar. Komutan Baran Serhat'tan Dilşer Rênas yoldaşa kadar bu kervan devam ediyor" dedi.

Komünist öncünün Rojava devrim savunmasında birçok değerli kadrosunu ölümsüzlüğe uğurladığını söyleyen Serhed, "Ahmet Şoreş, Firat Newal, Metin Dîcle, Ferhat Erebo, Yılmaz Behrareş... Bu yoldaşların şehadetleri her gün yüreğimizde kin ve intikamı büyütüyor" diyerek şehitleri andı, CKŞ'nin şehitlerin takipçisi olacağını kaydetti.

'30 YIL ZİNDANLARDA, DAĞLARDA OLAN YOLDAŞLARA KUTLU OLSUN'
Konuşmalarında ardından komünist gençler alkışlar eşliğinde yürüdü. Komünist gençler, devrim savunmasında ölümsüzleşen tüm devrimcileri andı. Komünist öncünün 30. mücadele yılının dünyanın farklı coğrafyalarında kutlandığı belirtilen açıklamada, bu 30 yılın direnişler yılı olduğu ve birçok zafer elde edildiği vurgulandı. Komünist gençler, "Bizler Devrimci Komünist Gençlik olarak zindanlardaki, dağlardaki yoldaşları selamlıyoruz" vurgusu yaptı.

Komünist gençlik, "Biz kimiz: MLKP" sloganları eşliğinde yaptıkları yürüyüşle alandan ayrıldı. Gençler kite tarafından alkışlar ve ıslıklarla uğurlandı.

Konuşmaların ardından komünist öncünün mücadele tarihinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterildi.

Kutlama ezgiler eşliğinde halaylarla sona erdi.