22 Eylül 2024 Pazar

Londra'daki çevre eyleminde açlık grevleri gündemleştirildi

Londra'da çevrecilerin başlattığı eylem 3. gününde devam ediyor. Eyleme katılan AvEG-Kon'a bağlı GİK-DER ve Kürt Halk Meclisi üyeleri, hapishanelerde süren direnişe dikkat çekti, dayanışma çağrısı yaptı.
İngiltere'de çevrecilerin parlamento önünde başlatığı eylem üç gündür devam ediyor. AvEG-Kon'a bağlı GİK-DER ve Kürt Halk Meclisi, eyleme katılarak, Türkiye'deki hapishanelerde süren açlık grevine dikkat çekti, duyarlılık çağrısı yaptı.
 
Eylemde yapılan konuşmada, Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi direnişinin hapishanelerde komünist tutsakların da aralarında olduğu binlerce tutsak tarafından sürdürüldüğü ve AvEG-Kon üyesi Özkan Özdemir ile Strasburg ve Galler'de direnişçilerin eylemlerini sürdüğü hatırlatıldı. Açlık grevi direnişinin sahiplenilmesi gerektiğine vurgu yapılan konuşmada, "Emperyalist sistemin Türkiye ile yaptığı işbirliği sonucu Türkiye ve Kürdistan'da yurtseverler, devrimciler öldürülüyor. Toplumun muhalif kesimlerine tecrit uygulanıyor, IŞİD işbirliği ile insanlar katlediliyor, Rojava devrimi boğulmak isteniyor" denildi.
 
Ardından, yüzlerce çevrecinin katılımı ile gruplar halinde tecride ilişkin atölyeler yapıldı. Atölyelerin ardından gruplar adına seçilen temsilciler, çıkan sonuçlara ilişkin konuşma yaptı, tecride karşı dayanışmanın büyütülmesi gerektiğine dikkat çekti.