21 Eylül 2024 Cumartesi

MİT online satın alınan kıyafetlere GPS yerleştirdi

Trendyol üzerinden satın alınan kıyafetlere GPS yerleştirdi. Siyasi nedenlerle Güney Kürdistan'da bulunan ve güvenlik nedeniyle ismini vermeyen Kürt, ailesinin kıyafetleri internet üzerinden aldığını kaydetti.

İşgalci Türk devletinin Kürdistan'a ve Kürt halkına yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Gerilla direnişine karşı koyamayan işgalci Türk devleti bu kez farklı yollarla Kürtleri hedef alıyor. Özellikle Güney Kürdistan'da çok sayıda Kürt, MİT tarafından katledildi. Ajanlık tekliflerini kabul etmeyen Kürtler Türk devletinin hedefi haline geliyor.

Rojnews'te yer alan habere göre, MİT, bir Kürdün kıyafetine GPS (takip cihazı) yerleştirdi. Siyasi durumu nedeniyle Güney Kürdistan'a yerleşen ve adını vermek istemeyen Kuzey Kürdistanlı bir Kürt, Kuzey Kürdistan'daki ailesinden kıyafet istediğini ve ailenin bunları Trendyol alışveriş uygulaması üzerinden satın alarak kendine gönderdiğine dikkat çekti ve şöyle devam etti: "Kıyafetler elime ulaştığı zaman kıyafetlerin içine gizlenmiş GPS cihazlarının olduğunu fark ettim. Ailem bu kıyafetleri devlet denetiminde olan ünlü online alışveriş uygulaması Trendyol'dan satın almış. Ancak kıyafetler elime ulaşınca gönderdikleri pantolonu elime aldım ve pantolona gizlenmiş sert bir cisim hissettim. Pantolonu açtığımda içine GPS koyduklarını gördüm."