22 Eylül 2024 Pazar

MLKP Avrupa Komitesi: Katillerden hesabı sokakta soralım

Paris katliamının planlayıcısı ve örgütleyicisinin Erdoğan, MİT-kontrgerilla olduğunu kaydeden MLKP Avrupa Komitesi, "Gün, Kürt kadınlarını hedef alan erkek egemen sistemin aparatı katillerden hesap sorma günüdür. Katillerden hesap sormak için sokağa, eyleme, direnişe" çağrısı yaptı.

Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) Avrupa Komitesi, Paris katliamına karşı sokağa, eyleme hesap sormaya çağırdı. Avrupa metropollerinden, Paris'in orta yerinde yeni bir faşist katliam gerçekleştirildiğini kaydeden MLKP Avrupa Komitesi, katliam planını yapan katillerin gün gibi ortada olduğunun altını çizdi. MLKP Avrupa Komitesi'nin açıklaması şöyle devam etti: "9 Ocak 2013'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşların katliam planlarını yapan ve uygulatanlar bugün de Kürt kadın hareketinin öncülerinden Emine Kara (Evîn), Abdullah Kızıl ve Mir Perwer adlı Kürt yurtseverlerini katlettiler. Sömürgeci faşist şeflik rejimi Kürdistan'a, Kürtlere yönelik soykırım ve katliam saldırılarını MİT-kontrgerilla eliyle bir kez daha Paris'in merkezine taşıdı.

'FAİL ERDOĞAN, MİT-KONTRGERİLLADIR'
Sömürgeci faşist Tayyip Erdoğan rejimi Türkiye, dört parça Kürdistan ve Avrupa'da örgütlü Kürt özgürlük hareketine karşı başlattığı topyekün imha ve katletme saldırılarına Paris'de yeni bir halka ekledi. Saldırının hedefinin Kürt Hareketinin kurumları, iş yerleri ve kadroları olduğu ne kadar açıksa, saldırının faili, planlayıcısı ve örgütleyicisinin de, Tayyip Erdoğan, MİT-kontrgerilla olduğu açıktır.

'GÖZLEM ALTINDA OLAN BİRİ NASIL BU KATLİAMI GERÇEKLEŞTİREBİLİYOR'
Katilin nereli olduğuna, hangi kimliği taşıdığına, ırkçılığına, akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair yapılan resmi açıklamaların beş kuruşluk değeri yoktur. Açık ki, bu açıklamalar, saldırı emrini verenleri, esas failleri korumak ve aklamak dışında bir amaç taşımıyor. Nasıl oluyor da polisin 24 saat gözetimi altında olan, girenin çıkanın denetlendiği, hatta pek çok Kürde işbirlikçilik teklif edilen Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne; hapishaneden yeni çıkmış, dolayısıyla gözlem altında olan biri elini kolunu sallayarak güpegündüz bir saldırı düzenleyebiliyor?

'SESSİZ KALMAYALIM'
Sömürgeci faşist şeflik rejimi ve aparatları alabildiğine rahatlar. Öyle ya, Kürt gerillalarına karşı kimyasal silah kullandılar, Avrupa emperyalistleri görmezden geldi. Rojava'ya hava saldırıları düzenlediler, Avrupa emperyalistlerinden en küçük bir tepki almadılar. Öyle ki kara saldırısı için,yeni bir işgal hareketi başlatmak için, Rojava halklarını katletmek için fırsat kolluyorlar. Emperyalistlerden aldıkları güçle, Kürdistan'ın dört parçasında yürüttükleri soykırımcı saldırganlığı, Kürt halkını katliamlarla geriletme planlarını Avrupa'nın orta yerine taşıma fütursuzluğu içindeler. Kürt halkımız, halklarımız, göçmen işçiler, emekçiler, kadınlar, LGBTİ+lar, gençler bu katliamı planlayanlara, uygulayanlara ve ona yardım yataklık edenlere karşı sessiz kalmayalım!

'BU KATLİAM HALKLARIMIZA ÖZSAVUNMASINI GÜÇLENDİRME ÇAĞRISIDIR'
Fransa devletinin polisi, ölümsüzlerimizin kanı kurumadan, cenazeler yerdeyken öfkeyle Paris'e akan binlerce Kürde, devrimciye gaz bombalarıyla, coplarla saldırarak onlarca yoldaşımızı yaraladı. Kürt halkımız ve farklı uluslardan komünistler, sömürgeci faşist Türk devletinin vahşi, katliamcı saldırılarına karşı Kürdistanın dört parçasında ve Türkiye'de nasıl direniyorsa Avrupa'da da, Paris'te de direnecektir. Buradayız! Saldırılarınız, katliamlarınız geri adım attıramayacak! Bu katliam, halklarımıza örgütlülüğünü yükseltme, özsavunmasını güçlendirme çağrısıdır.

'KATİLLERDEN HESAP SORMAK İÇİN SOKAĞA, EYLEME, DİRENİŞE'
Enternasyonal devrimciler, yoldaşlar! Kavgamız sömürgeci faşist rejime ve emperyalizme karşıdır. Gün, mazlum Kürt halkının yanında olma günüdür. Gün, Kürdistan'ın dört bir yanında ve Avrupa'da soykırımcılığa karşı ayağa kalkarak ilerici insanlığın bayrağını en önde taşıyan Kürt devrimcileriyle enternasyonal dayanışmayı yükselterek direnişi büyütme günüdür! Gün, Kürt kadınlarını hedef alan erkek egemen sistemin aparatı katillerden hesap sorma günüdür. Katillerden hesap sormak için sokağa, eyleme, direnişe! No Pasaran! Kahrolsun sömürgecilik Yaşasın enternasyonal dayanışma! Şehid Namirin!"