22 Eylül 2024 Pazar

MLKP komutanları için Rojava'da taziye çadırları kuruldu

Faşist Türk devletinin saldırısı sonucunda şehit düşen MLKP komutanları Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Firat Newal) için Hesekê ve Qamişlo'da taziye çadırları kuruldu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), ölümsüzleşen MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu (Firat Newal) için Hesekê ve Qamişlo'da taziye çadırları kurdu.

Qamişlo TKŞ binası önünde kurulan taziye çadırını Şehit Aileleri Meclisi, PYD ilçe örgütleri, Kongra Star ve TEV-DEM'in yanı sıra birçok kurum temsilcisi ziyaret etti.

Qamişlo'nun birçok bölgesinden gelen halkın taziye ziyareti bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

TKŞ adına konuşma yapan Abdulhalim Osman, Şoreş ve Newal'in yaşamlarının birer devrimci kılavuz olduğunu kaydetti. Şoreş ve Newal'in komünizm ideallerini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Osman, "Onlar bizim yolumuzu aydınlatmaya devam edecekler. Onlar mücadelemizde yaşayacaklar" dedi.

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) adına konuşan Mizgin Erebo, Ahmet Şoreş'in ömrünün 34 yılını sosyalizm mücadelesine adadığını ifade etti.

Ahmet Şoreş'in devrimciliğinin birçok anında faşist Türk devletinin saldırılarıyla karşı karşıya geldiğini kaydeden Mizgin Erebo, Şoreş'in kapitalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı her zaman kin ve nefret içerisinde olduğunu belirtti.

Firat Newal'in kapitalizmin köleliğini kabul etmeyip Avrupa'dan özgür topraklara geldiğini kaydeden Mizgin Erebo, "Hayatının her anını kendisini partisine adayarak sürdürdü. Sosyalizmin zaferi için kendinde yeni insan kişiliğini oluşturdu" dedi.

Mizgin Erebo her iki devrimci şahsında bütün devrim şehitlerini anarak "onların ideallerini zafere ulaştırmak boynumuzun borcudur" dedi.

Şehit Aileleri Kurumu, PYD ve TEV-DEM adına yapılan konuşmalarda da Şoreş ve Newal şahsında devrimi savunma ve inşa mücadelesinin sürdürüleceği vurgulandı. Kurum temsilcileri taziye dileklerini iletti. Ziyarette sık sık "Şehit namirin" sloganı atıldı.

Hesekê'de kurulan taziye çadırını ise Şehit Aileleri Meclisi, Hesekê Askeri Meclisi ve Suriye Gelecek Partisi'nin yanı sıra birçok devrim kurumu ziyaret etti.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan taziye ziyaretinde TKŞ sözcüsü Fadya Sîdo konuştu. Ahmet Şoreş ve Firat Newal şahsında saygıyla eğildiğini kaydeden Fadya Sîdo, Türk devletinin devrim kazanımlarını yok etmeye yönelik saldırılarının sürdüğünü belirtti.

İşgal karşıtı mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Fadya Sîdo "Düşman iyi bilsin ki; ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar. Asla irademizi kıramayacaklar" dedi.

Fadya Sîdo, faşist Türk devletinin işgal saldırıları karşısında Şoreş ve Newal'in göklerindeki bayrak, ellerindeki silah olacaklarını vurguladı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşma yapan Destan Serhat, dünyadaki hiçbir kelimenin, cümlenin şehitlerin değerlerini tanımlamakta yeterli olamayacağını belirtti.

Rojava topraklarının kutsal olmasının sebebinin binlerce şehidin kanlarıyla var olmasından kaynaklandığını belirten Destan Serhat, "Şehitlerimiz, gelecek yeni kuşakların sınırsız, sınıfsız, özgür bir toplumda yaşaması için kendilerini feda ettiler" dedi.

Türk devletinin devrimin öncülerini hedef alarak halkın iradesini kırmaya çalıştığını kaydeden Destan Serhat, her iki komünist şahsında tüm devrimcilerin intikamını alacaklarını vurguladı.

Taziye ziyareti kurumlar adına yapılan konuşmaların ardından "Şehit namirin" sloganıyla sona erdi.