22 Eylül 2024 Pazar

MLPD'den Ahmet Şoreş ve Firat Newal açıklaması

Şehit düşen MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in her zaman yol gösterici olacağını kaydeden MLPD, şehitlerin yoldaşlarına baş sağlığı diledi ve dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve komutanı Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) faşist Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Her iki partinin de üyesi olduğu devrimci dünya örgütü ICOR aracılığıyla MLKP ile sıcak bir bağ içinde olduklarını belirten MLPD'nin açıklamasında, "Türk devletinin korkakça saldırısını kınıyor ve MLKP'ye kopmaz dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu birbirlerine akraba olarak da bağlıydılar. Zeki Gürbüz, MLKP'nin Kürdistan'daki yapılanmasının önderlerinden biriydi. Tüm hayatını kapitalizme karşı mücadeleye adadı. Bakur ve Türkiye'de yıllarca süren direnişin ardından, Rojava devrimine katılmadan önce 2010'ların başında Güney Kürdistan'a gitti. 2019'da, o yılın Mart ayında şu anda işgal altında olan Serêkaniyê'de, yine Ankara'daki rejim tarafından emredilen bir suikastte katledilen o zamanki MLKP temsilcisi Bayram Namaz'ın görevini üstlendi. Zeki Gürbüz, Kürdistan'daki devrimlerin komünist damarıydı. O yenilmezdir ve bir deha olarak yoldaşlarına her zaman yol gösterecektir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Özgür Namoğlu da Rojava'nın genç komünist yapıcılarındandı. Rojava'ya gitmeden önce Güney Kürdistan'da gerillaya katıldı. Modern gerilla taktiklerinin öncüsü olarak bilinir. MLKP Kürdistan, Namoğlu'nu olağanüstü ideolojik, stratejik, taktik yetenekler ve teknik becerilerle başarılı gerilla direnişinde belirleyici bir rol oynayan genç bir komutan olarak anar. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz."