22 Eylül 2024 Pazar

MLPD/IL AP seçimleri için adaylarını açıkladı

Almanya'da faaliyet yürüten MLPD/Enternasyonal Liste 26 Mayıs'da düzenlenecek Avrupa Parlamento seçimleri için adaylarını tanıttı. Solparti listebaşında Türkiyeli Özlem Alev Demirel'i aday gösterdi.
Avrupa Parlamentosu seçimleri Mayıs'ın son haftası tüm AB ülkelerinde düzenlenecek. Almanya'da 26 Mayıs günü düzenlenecek olan seçimler için listeler tamamlandı. 
 
Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu'nun (ICOR) temel bileşenlerinden Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD)/Enternasyonalist Liste'de adaylarını açıkladı. MLPD/IL'in liste başında 32 yaşındaki işçi önderlerinden Lisa Gärtner ile Avukat Peter Weispfenning var. Liste'de 3.sırada ise Almanya'da TKP/ML davasında bir dönem tutuklu olan Erhan Aktürk yer alıyor.
 
SOLPARTİ'NİN LİSTEBAŞI ALEV DEMİREL
 
Almanya'da 2014 seçimlerinde yüzde 7,4 oy alarak 7 milletvekilli AP gönderen Solparti'de Listebaşında Türkiye kökenli Özlem Alev Demirel var. Solparti Ren Westfalya Eşbaşkanı olan Demirel ile Martin Schirdewan listebaşı olarak yarışa katılacak. Yeşiller Partisi adına ise Ska Keller ile Sven Giegold listebaşı olarak yarışa girecektir. 2014 AP seçimlerinde Almanya'dan Yeşiller yüzde 10,7 oy alarak 3.parti olmuştu.
 
Seçimlere sosyalist alternatif olarak katılan MLPD/IL ise 2014 seçimlerinde 18 bin 479 oy almıştı.