22 Eylül 2024 Pazar

Monarşi karşıtı eylemler: Onu kim seçti

Monarşi karşıtı eylemlere yönelik polis saldırısına ve eylemcilerin darp edilerek gözaltına alınmasına hak savunucuları tepki gösterdi. Hak savunucuları ifade özgürlüğü bakımından endişeyle karşıladıklarını dile getirdi. 

Kraliçe 2. Elizabeth"in ardından Kral 3. Charles"in hükümdarlık ilanı sırasında Edinburgh"ta eylem yapan bir kadın "huzur bozma" iddiasıyla hakim karşısına çıkacak. 

Londra"da gerçekleşen "Benim kralım değil" eylemlerinin ardından İskoçya"nın başkenti Edinburg"ta da düzenlenen eylemlerde iki eylemci hakkında işlem yapıldı. 

Kraliçe"nin cenaze konvoyu Edinburgh"taki Royal Mile caddesinde ilerlerken slogan atan bir kadına polis saldırmış ve darp etmişti. 

Oxford"da da hükümdarlık ilanı sırasında 45 yaşındaki bir kişi "Onu kim seçti" diyerek tepki göstermiş, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

İngiltere"de bulunan hak savunucuları hükümdarlık ilanı sırasında tepki gösterenlerin darp edilerek gözaltına alınmasını ifade özgürlüğü bakımından endişeyle karşıladıklarını dile getirdi.