21 Eylül 2024 Cumartesi

Motokuryeler adliye önünde eylem yaptı

İstanbul Fatih'te bir motokuryeye çarparak ağır yaralanmasına neden olan otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına adliye önünde tepki gösterildi. Çağlayan'daki adliye binası önünde açıklama yapan motokuryeler, arkadaşlarına çarpan kişinin tutuklanmasını istedi.

İstanbul'da Fatih Avrasya Tüneli çıkışında dün, bir otomobil motokuryeye çarparak ağır yaralanmasına neden oldu. Motokurye Yunus Emre Göçer hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan araç sürücüsü gözaltına dahi alınmadan serbest bırakıldı.

Arkadaşlarının ağır yaralanmasına neden olan kişinin serbest bırakılmasına tepki gösteren motokuryeler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Motosikletlerine yaralı arkadaşlarının fotoğraflarını yapıştıran kuryeler, "Sadece paket değil can taşıyoruz" pankartı açtı.

Kuryeler adına açıklama yapan avukat Iyaz Çimen, karakol ve savcılıktan doğru düzgün bilgi alamamaklarını, muhatap bulamadıklarını söyledi, "Karşı tarafın kim olduğu hakkında herhangi bir malumatımız bulunmamaktadır. Arkadaşımızın ölüm riski olmasına rağmen karşı tarafın salıverilmesi hepimizin canını yakmaktadır" dedi.

Kurye Mehmet Coşgun, arkadaşı yaşam savaşı verirken kazaya karışan kişinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi, "Bu kişi hakkında gerekli işlemlerin başlatılması ve gözaltı kararının çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Motorlu Kurye Dernekleri Başkanı Yasin Kölge de, davayı takip edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından motosikletli kuryeler korna çalarak tepki gösterdi.