24 Eylül 2024 Salı

'Mücadeleden kaçanlar, mücadele edenlerden daha çok yara alır'

Sürgün ve baskılara karşı eylemlerinin 51.'sini gerçekleştiren BTS, mücadeleyi  sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın (BTS), sürgün ve baskılara karşı Alsancak Gar önünde yaptıkları eylemin 51.'sini gerçekleştirdi. "Sürgün ve baskılara karşı oturma eylemimiz 51. haftasında" ve "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Demiryolları halkındır, satılamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. 

Neoliberal politikaların ve özelleştirilmelerin; işsizliği, pahalılığı ve dışa bağımlılığı artırdığı, sanayileşmeyi engellediği, gelir dağılımını bozduğu, kamu kaynaklarının  sermayeye aktarılmasının aracı olarak  kullanıldığının defalarca görüldüğünü belirten Akyol, kamu tekelinin yıkılarak yerine özel tekellerin oluşturulduğu bu sistemde halkların ve ülkemizin gelecekte daha ağır bedeller ödeyeceğini söyledi. 

Şu anda süren baskıların kalıcı olmadığının altını çizen Akyol, giderek yoğunlaşan sömürge uygulamalarına, rant talanına, eşitsizliklere, adaletsizliklere, hukuk ve anayasal ihlallerine, şiddete, savaşa karşı mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini vurguladı. Akyol, "Toplumsal umutlarımızın gerçekleşmesi için mücadele ve dayanışmanın, özlem ve umutlarımızın sahiplenicisi olmamızın, insanlarımız ve ülkemizin sahipsiz olmadığına yönelik her birimizin tutumunun belirleyici olacağı bir dönemin içinde olduğumuz da açıktır. Unutulmamalıdır ki mücadeleden kaçanlar, mücadele edenlerden daha çok yara alır" dedi. 

Akyol, şöyle devam etti: "2022 yılına girdiğimiz şu günlerde, Geçtiğimiz yıl içerisinde hakları için yollara düşerek direnen 'Bir işverene, tek adama gücü yetmeyen devlet, şimdi gücünü bizde sınıyor. Vallahi de korkmuyoruz, billahi de korkmuyoruz sizden' diyen, İzmir depremi sonrası kendi dertlerini unutup Soma'dan İzmir'e gelerek enkaz altından hayat kurtarmaya çalışan onurlu maden emekçilerini, ormanlar ciğerlerimiz yanmasın diye hayatını kaybeden emekçileri ve emek demokrasi barış mücadelesinde hayatını kaybeden tüm emekçileri saygıyla selamlıyoruz."