30 Eylül 2024 Pazartesi

Müslime istismara uğradıktan sonra katledildi

Kaybolduktan 9 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Müslime Yağal'ın ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporuna göre, Müslime istismara uğradıktan sonra katledildi. 

Mersin'in Gülnar ilçesinde 2 buçuk yaşındaki Müslime Yağal, 10 Kasım 2021'de ailesinin kırsal alanda çadır kurduğu sırada kayboldu. Arama çalışmalarının 9. gününde Müslüme'nin cenazesi olay yerinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta çalılıkların arasında bulundu. 

Yapılan incelemelere göre Müslime'nin boyun kısmında dedesi Hasan Yağal'ın DNA'sı bulunurken yapılan analize göre Müslime'nin 14 yaşındaki ablasının "biyolojik babasının" Hasan Yağal olduğu ortaya çıktı. Önceki gün ilk kez hakim karşısına çıkan aile üyeleri suçlamaları reddederken fail Hasan Yağal da DNA raporunda çıkan tecavüz bulgularını meşrulaştırarak suçlamaları reddetti.

BirGün'den Dilara Şimşek'in haberine göre, raporda yer alan ifadeler şöyle: "Şüphelinin savunmasında belirttiği gibi basit bir öpme olarak değerlendirilemeyeceği; şüpheli ile maktulenin yoğun bir temas yaşadığına dair gösterge niteliğinde… Delillere göre maktulenin nitelikli cinsel istismar eylemine maruz kalıp öldürüldüğü kanaatine ulaşıldığı…"

Öte yandan raporda Müslime'nin cansız bedeninin ailenin yaşadığı bölgeye 7 kilometre uzaklıkta bulunmasının 'hayatın olağan akışına aykırı' olduğu ifadeleri yer aldı: "2 buçuk yaşında bir kız çocuğunun o bölgeye çadır bölgesinden kendi kendine gitmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu, cesedin bulunuş şeklinde tespit edilen hususlar birlikte değerlendirildiğinde olayın cinayet olduğu hususunda kuşku bulunmadığı…"

Müslime'nin ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması önceki gün Silifke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Fail  dede Hasan Yağal tutuklu olarak yargılanırken anne Selvi, babaanne Ayşe Yağal ile ağabey O.Y. de tutuksuz yargılandı.

Selvi Yağal, duruşmada Müslime'nin ölümüyle ilgili kimseden şikâyetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, DNA raporunu hatırlatarak Hasan Yağal'a Müslime'nin ablası olan diğer torunu A.Y.'nin kendi çocuğu olup olmadığı konusunda soru sordu. Fail, "Raporu bilemem. Belki akrabalıktandır" şeklinde konuştu.