22 Eylül 2024 Pazar

Nancy'de 10 Eylül kutlaması

MLKP'nin 28. kavga yılı, Nancy'de kutlandı. MLKP'nin tüm saldırılara karşı ısrarla yürüyüşünü sürdürdüğünün altı çizildi. 

Fransa'nn Nancy kentinde düzenlenen 10 Eylül kutlaması, "Gelenekten Geleceğe 10 Eylül yolumuzu aydınlatıyor" şiarıyla düzenlendi. Ulaş Alankuş şahsında dünya devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan kutlamada MLKP adına konuşma yapıldı.

Konuşmada, "10 Eylül 1994 özgürlük, devrim ve sosyalizm savaşımında bir zihniyet değişikliği, her yönüyle gruplar dünyasının aşılmasıdır. 10 Eylül aynı zamanda Mustafa Suphi ve yoldaşlarının komünist grupları birleştirerek 10 Eylül 1920'de kurdukları TKP'nin kuruluş yıldönümüdür. Mustafa Suphi TKP'sinin bayrağının Türkiye ve Kürdistan topraklarında yeniden dalgalandığı tarihtir." denildi.

"10 Eylül sadece sömürgeci faşist Türk devletinin değil, dünya çapında burjuvazinin, ideolojik tasfiyeci saldırılarına meydan okuyuştur" vurgusu yapılan konuşmada, "10 Eylül birleşik mücadele, birleşik birleşik devrimci önderlik fikir ve pratiğin her alanda realize edilmesidir. Kuruluşunun 28.yıldönümüne girerken MLKP, sömürgeci faşist diktatörlüğün kuşatma ve tasfiyeci saldırılarını yararak yürüyüşünü sürdürmeye, politik örgütsel önderlik tarzıyla, yoldaşlıkla, politik çalışmada ısrarla yürüyüşüne devam etmektedir." diye kaydedildi.

Konuşmada, MLKP'nin, Erdal Balcı'dan Hasan Ocak'a, Süleyman Yeter'den Hüseyin Demircioğlu'na, Şengül Boran'dan Cebrail Günebakan ve Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusuna, İvana'dan Ayşe Deniz'lere, Yeliz Erbay'dan Hüseyin Akçiçek'e, Baran Serhat'tan Ulaş Alankuş'a ve daha onlarca kadro ve militanını ölümsüzlüğe uğurladığı, yüzlercesini tutsak verdiği belirtildi.

MLKP adına yapılan konuşma, "Şan olsun 10 Eylül'lere Şan olsun ölümsüzlerin partisi MLKP'ye" sözleriyle sonlandı.

Programın devamında MLKP'nin kuruluş ve mücadele seyrini anlatan slayt gösterisi yapıldı.

10 Eylül kutlaması, verilen kokteyl ve sohbetlerle devam etti.