20 Eylül 2024 Cuma

Narin Güran cinayetinde bir kişi daha gözaltına alındı

Soruşturmada alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın amcası Fuat Güran'ın eşi gözaltına alındı. Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklanan ilk kişi olan Salim Güran, yeniden ifadesi alınmak üzere savcılığa getirildi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada yeni gözaltı kararları verildi. Soruşturmada alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın tutuklanan amcası Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı.

SALİM GÜRAN'IN YENİDEN İFADESİ ALINACAK
Otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulununca gözaltına alınıp 2 Eylül'de tutuklanan amcası Salim Güran, ifadesine başvurulmak üzere savcılığa getirildi. Güran'ın yeniden ifadesi alınacak.

SORUŞTURMADA TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ
Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada dün adliyedeki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 kişiden anne Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Fuat Güran, kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran ile kızı Birsen Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy tutuklandı. 15 yaşından küçük olan diğer işçisi R.A. ise 15 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı. Baba Arif Güran da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Narin Güran'ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Cinayetle ilgili tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

Öte yandan sabah saatlerinde serbest bırakılan 15 yaşındaki R.A. için yeniden gözaltı kararı verildi.

YILMAZ TUNÇ: İNCELEMELER ZAMAN ALACAK
Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nin açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku örneği Diyarbakır ve İstanbul'da adli tıp kurumlarımızda incelemeye tabi tutuldu. Patolojik, biyolojik, kimyasal bütün tetkikler şu an yapılıyor, tabi biraz zaman alacak bu incelemeler. Bu incelemeler neticesinde bir takım veriler ortaya çıkacak. İfadeler alındı, tabi bu ifadeleri savcılarımız değerlendirecek. Delillerin tek tek titizlikli değerlendirilmesi ve incelenmesi gerekecek" dedi.

ARİF GÜRAN: DEVLET ELİNDEN GELENİN FAZLASINI BİLE YAPTI
Baba Arif Güran, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Devlet gereğini yapıyor" diyen Güran şu ifadeleri kullandı: "İlk günden beri demişiz devlet zaten burada. Bu süreçte devlet elinden gelenin fazlasını bile yapmış. Temennim kızımın sağ olmasıydı. Ölü bulunması bile kızımın mezarının olması bu da devletin bir çabası illa ki. Bu soruşturma ile ilgili zaten gizlilik kararı var. Zaten bu süreçte devlet elinden fazlasını yapıyor ve yapmaya da çalışıyor. Allah'ın izniyle kim olursa devlet çıkaracak. Kim yakalanmışsa kim tutuklanmışsa kim illaki bu süreç yavaş yavaş devlet bunların hepsini çıkaracak. Savcıya zaten ilk ifadem de son ifadem de aynıdır."

Güran, "Ne tür sorulara muhatap kaldınız" sorusuna ise "Şu an dosya ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Devletin savcıları onlar zaten gereken neyse zaten onlar basınla da görüşüyor. Benimle herhangi bir şey paylaştıkları yok. Ben de her şeyi sizden duyuyorum. Sizden ricam bu yalan haberlerle artık bu dedikodularla yani kızımın acısını yaşayamıyorum. Tanımadığımız insanların mezara gelip kızımın fotoğraflarını çekip fenomenler rica ediyorum nemalanmasınlar." diye yanıt verdi.

'MİSAFİRDİM GÖZALTINDA DEĞİLDİM'
"Siz de gözaltındaydınız" diyen gazeteciye "Misafirdim gözaltında değildim, Allah onlardan razı olsun. Kim bizden ne istedi. Çekirdek bir aileydik. Lüks bir hayatımız yok. Neticede soruşturma devam ediyor. Devlet herkesi alabilir, beni de alabilir. Bu soruşturmanın selameti için devlet herkesi alabilir. Soruşturma bitene kadar tüm köy de alınabilir. Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak. Şüphelendiğim konuları jandarma ile paylaşmışım" dedi.