19 Eylül 2024 Perşembe

Narin Güran cinayetinde itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı

Narin Güran cinayeti zanlılarından itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı. Narin'i dere yatağına taşıyan şüphelinin aracının askeri kamerada görüntülendiği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar bugün adliyeye çıkarılacak.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 günün ardından Eğertutmaz deresinde bir çuval içinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma, Narin'in cansız bedenini amcası Salim Güran'dan alarak dereye sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, "çocuğa, kendini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

ŞÜPHELİNİN ARACI DERE YATAĞINDA 50 DAKİKA BEKLEDİ
Narin Güran'dan Kuran kursundan çıktıktan sonra en son kameraya takıldığı saat 15:15'ten sonra bir daha haber alınamamıştı. Savcılık Güran'ın cesedinin 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmasının ardından bölgedeki kameraların yeniden incelenmesi talimatını verdi. Yapılan çalışma sonucunda köyün yakınlarındaki bir askeri üssün kamerasının Narin Güran'ın bulunduğu yeri gördüğü belirlendi.

Kameralar incelendiğinde, 21 Ağustos günü saat 15:40 ile 16:30 arasında bir aracın dere yatağına park edilmiş şeklinde durduğu görüldü. Jandarma, yaptığı çalışma sonucunda bu aracın köyde yaşayan sıva ustası Nevzat Bahtiyar'a ait olduğunu tespit etti. Gözaltındaki Nevzat Bahtiyar da suçunu itiraf etti.

ŞÜPHELİLER BUGÜN ADLİYEYE ÇIKARILIYOR
Narin'in cenazesinin bulunmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül'de tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi.

Öte yandan köyün imamı ve büyük amca Hüseyin Güran'ın ikinci eşinin de sonradan gözaltına alındığı öğrenildi. İmam, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer şüpheliler bugün Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılacak.

SALİM GÜRAN'IN AVUKATI DOSYADAN ÇEKİLDİ
Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul "Dosyada gelinen aşamada bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim" diyerek soruşturmadan çekildiğini açıkladı.