20 Eylül 2024 Cuma

Narin Güran soruşturmasında 8 kişi daha tutuklandı

Narin Güran soruşturmasında aralarında anne Yüksel Güran ile ağabey Enes Güran'ın da olduğu sekiz kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Dün aralarında babanın da olduğu 13 kişi serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe kırsal mahallesinde kaybedildikten 19 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin aralarında anne ve ağanbeyin de olduğu sekiz kişi daha tutuklandı. Amca Salim Güran ve Narin'in cansız bedenini çuval içinde dere yatağına bırakan Nevzat Bahtiyar ile birlikte Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin 10 kişi tutuklanmış oldu.

Gözaltındaki 22 kişiden 13'ü yaklaşık 12 saat süren savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında anne ve ağabeyin de olduğu dokuz kişi tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ANNE VE AĞABEY KASTEN ÖLDÜRMEYE İŞTİRAKTEN TUTUKLANDI
Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, yedi saat süren duruşmada, Narin'in annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran'ı, "Kasten öldürme suçuna iştirak ettikleri', kuzenler Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, Salim Güran'ın işçilerinden Mehmet Salim Atasoy, halasının eşi Mehmet Şevik Kaya'yı, "Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme", amca Fuat Güran'ı "Suç delillerini yok ettiği" gerekçeleriyle tutukladı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenler arasında olan R.A. ise 15 yaşından küçük olduğu için serbest bırakıldı.

Mahkeme, amcalar Kurtuluş Güran, Ömer Faruk Güran ve kuzeni Melike Güran'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

SERBEST BIRAKILANLAR
Narin'in babası Arif Güran, amcaları Barış ve Memduh Güran, halası Azize Kaya, kuzenleri Osman, Uğurcan ve Devran Güran, yengesi Melek Güran ile Salim Güran'ın işçisi Ömer Yıldız ise savcılıktan serbest bırakıldı.

AMCA 2 EYLÜL'DE TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma kapsamında ilk olarak Narin'in amcası Salim Güran 2 Eylül günü tutuklanmıştı. Narin'in cansız bedeni bulunmadan altı gün önce amca Güran hakkında verilen tutuklama kararında, "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamaları bulunması dikkat çekiciydi.

Narin'in bir bacağı dizinden kopmuş cansız bedeni, 19 gün boyunca 8 kez aranan Eğertutmaz Deresi yatağında 8 Eylül sabahı sabahı bulundu. Narin'i çuvalın içine koyarak dere yatağına bırakan Nevzat Bahtiyar da "Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme" suçundan tutuklandı.