20 Eylül 2024 Cuma

Narin itiraza rağmen katledildiği mahallede toprağa verildi: AKP'liler hatıra fotoğrafı çektirdi

Narin'in katledildiği Tavşantepe mahallesinde değil başka bir mahallede defnedilmesi talebi reddedildi. Çok sayıda kişinin katılımıyla Narin toprağa verildi. Cenazeye katılan AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ve bazı kadınlar cami içinde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal mahallede 21 Ağustos'ta kaybolan ve cansız bedeni 19. gününde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran bugün toprağa verildi. 

Narin'in cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. 10 saati aşkın süren otopsi işlemleri sonrasında lezyonlar oluştuğu, vücudunda çürümeler olduğu, ancak kesin ölüm sebebine dair tespit yapılamadığı kamuoyuna yansıdı.

BAŞKA BİR KÖYE DEFNEDİLMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ
Güran'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) alınarak Batıkarakoç kırsal mahallesine getirildi. Narin'in katledildiği köye defnedilmemesi üzerine yoğun bir talep oluşmuştu. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, bu talebin kabul edilmediğini aktardı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eren, “Bütün girişimlerimize rağmen (yasal anlamda karar vericiler yakınları olduğu için) defin yeri konusunda bir değişiklik yapılamadı" dedi. 

Batıkarakoç mahallesindeki dini vecibelerin ardından cenaze, olayın yaşandığı Tavşantepe mahallesinde defnedildi. Cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. Güran'ın cenazesi, akrabaların yaktığı ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. 

AKP'LİLER HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ
Mezopotamya Ajansı'nın aktarımına göre cenaze törenine katılan AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ve bazı kadınlar cami içerisinde poz verip toplu fotoğraf çektirdi.