20 Eylül 2024 Cuma

Narin soruşturmasında ilk itiraf: Birlikte çuvala koyduk

Narin katledilmesine ilişkin süren soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran'ın 200 bin liralık teklifi karşılığında Narin'i çuvalla dere kenarına koyduğunu itiraf etti. Güran'ın Narin'i bir battaniyeyle getirdiğini ve "kurtul şundan" dediğini aktaran Bahtiyar, Narin'i birlikte çuvala koyduklarını; 8 Eylül günü Narin'in çantasındaki iple çuvalı bağlayarak dere kenarına bıraktığını ve üzerine taş koyduğunu anlattı. 

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın  katledilmesine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında aile üyelerinin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Narin'in ölümüne ilişkin ilk itiraf gözaltındaki Nevzat Bahtiyar'dan geldi. 

Bahtiyar, sorgusunda "Narin'in amcası olan muhtar Salim Güran, cesedi araç içerisinde getirdi. Battaniyeye sarılıydı. Birlikte çuvala koyduk. Muhtar ayrıldı. Çuvalı kendi aracıma alıp daha sonra dere yatağına götürerek gömdüm" dedi.

'ÇOCUĞUN TÜM VÜCUDU ÇUVALA SIĞMIŞTI'
Gazeteci Halit Turan'ın haberine göre Salim Güran "bunu yok edeceksin" diyerek Bahtiyar'a 200 bin lira teklif etti. Nevzat Bahtiyar, şunları söyledi: "Sonra bana 'aracında torba var mı' dedi. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerine siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı. Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğuna ayak pastasının olduğu yere koydum. Göl diye tabir ettiğimiz fakat Eğritutmaz deresine doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti. Ayrılırken Salim Güran'ın ne yaptığına bakmadım. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkiine doğru gittim. Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeylerin de kurtulmamın gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabilize yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

'ÇUVALIN AĞZINI ÇOCUĞUN ÇANTASININ İPİNİ KESEREK BAĞLADIM, ÜZERİNE TAŞ KOYDUM'
"Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Güran'ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi. Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim."

CİNAYETİ İŞLEMEDİĞİ İÇİN TESLİM OLMAMIŞ
Narin Güran'ı çuvalla dere yatağına gizlime işinin yarım saat sürdüğünü belirten Nevzat Bahtiyar, çuvalın ağzını bağladığı sırada içindekinin Narin Güran olduğunu anladığını kaydetti. Nevzat Bahtiyar, jandarma'nın kanalın çevresinde arama yaptığında Salim Güran'ın da kanalın içine girerek göstermelik arama yaptığını, kendinin de aramalara katıldığını anlattı. Bahtiyar, 21 Ağustos'ta Salim Güran'la yaptıkları görüşme kayıtlarını sildiğini itiraf etti. Nevzat Bahtiyar, çocuğu katleden kendisi olmadığı için bugüne dek teslim olmadığını söyledi.