19 Eylül 2024 Perşembe

Narin ve Gülistan için Dersim'de açıklama

Dersim'de katledilen Narin ve hala bulunmayan Gülistan için açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu, "Narin ve Gülistan'ın faillerinin tespit edilip hak ettikleri cezayı almaları için bu davaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyor ve toplumun tüm kesimlerini, çocukların ve kadınların hakları için ayağa kalkmaya, bu tür vahşetlere karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi. 

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için açıklama yaptı. "Yasımızda öfke var, Narin için adalet" pankartıyla Seyit Rıza meydanında yapılan açıklamada basın metnini SES Dersim Şube Eşbaşkanı Serap Kahraman okudu. 

'DEVLETİN FAİLLERİ KORUMA POLİTİKASI BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNDE'
Kahraman, 5 Ocak 2020 tarihinde Dersim'de kaybolan ve bulunmayan Gülistan Doku'yu hatırlattı ve "Gülistan'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma süreci de benzer bir şekilde, ihmallerle ve çelişkilerle dolu ilerlemiş, devletin failleri koruma politikası bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Gülistan'ın akıbetini bilmediğimiz her gün, iktidarın bu ihmalkar tavrını sürdürdüğünün işareti olarak anlaşılmalıdır" dedi. 

'GÜVENLİ BİR DÜNYA KURMA MÜCADELESİNE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ'
Aile içi istismar sonucu katledilen Müslüme Yağal ve Leyla Aydemir'i de anan Kahraman, "Narin'in ölümü ve Gülistan'ın kaybolması, toplum olarak hepimizi derinden sarsmıştır. Ancak bu acı olaylar karşısında susmak, sadece bir başka Narin'in, bir başka Gülistan'ın da kurban edilmesine yol açacaktır. Bizler, Dersim Emek ve Demokrasi Platformu olarak, çocuklar ve genç kadınlar için yaşanılabilir ve güvenli bir dünya kurma mücadelesine kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Narin'in soruşturma dosyasındaki tüm hakikatin açığa çıkarılmasını, sağlıklı bir soruşturma yürütülerek Narin'in katledilmesine giden süreçteki tüm ihmal ve kasıt zincirinde yer alan kişilerni hiçbir etki altında kalmadan tespit edilmesi, faillerin yargılanması gerektiğini söyleyen Kahraman, "En önemlisi de, tüm sorumlular hakkında gerekli yaptırımlar uygulanarak, kadınların ve çocukların hayatına kasteden anlayışın mahkum edilmesini sağlayacak bir yargılama sürecinin yürütülmesidir. Toplumu rahatsız eden cezasızlık algısının bertaraf edilmesini sağlayacak adımların atılmasıdır" dedi. 

'SES YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Kahraman, şöyle devam etti: "Yine dört yıl önce Dersim'de kaybettirilen ve akıbeti hala açıklanmayan Gülistan Doku için de sözümüz var. Gülistan Doku soruşturmasının yeniden ele alınmasını, tarafsız, bağımsız ve adil bir soruşturmanın yürütülmesini ve Gülistan'ın bulunmasını istiyoruz. Devletin elindeki imkan ve olanaklar ile Gülistan'ın akıbetinin ortaya çıkarılmasının mümkün olacağını biliyoruz. Bizler Gülistan Doku'yu unutmadık ve  bulununcaya kadar 'Gülistan Doku Nerede' diye sormaya devam edeceğiz. Narin ve Gülistan'ın faillerinin tespit edilip hak ettikleri cezayı almaları için bu davaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyor ve toplumun tüm kesimlerini, çocukların ve kadınların hakları için ayağa kalkmaya, bu tür vahşetlere karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz."

Eylem, "Unutmayacağız, unutturmayacağız", "Narin için adalet, Gülistan için hakikat istiyoruz", "Sessiz kalmayacağız" sloganlarıyla sona erdi.