20 Eylül 2024 Cuma

Netanyahu, Biden ve Harris'le görüştü

Siyonist savaş suçlusu Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris'le görüştü. Demokrat Parti'nin defacto başkan adayı Kamala Harris, bir yandan "Gazze'deki acıya sessiz kalmayacağını" iddia ederken, diğer yandan "İsrail'in güvenliğine bağlılığının sarsılmaz olduğunu" söyledi.

Siyonist savaş suçlusu, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris'le ayrı ayrı görüştü.

Washington'da yapılan basına kapalı yapılan görüşme öncesi kısa bir demeç veren Netanyahu, Biden'a 50 yıllık kamu görevi sırasında İsrail'e verdiği destek ve "İrlandalı Amerikan bir Siyonist" olduğunu açıklaması nedeniyle teşekkür ederek, gelecek aylarda da birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Biden ve Netanyahu daha sonra görüşmeye geçti.

HARRIS: İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNE BAĞLILIĞIM SARSILMAZ
Netanyahu, Biden'la görüşmesinin ardından ABD Başkan Yardımcısı ve Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin defacto adayı Kamala Harris'le görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Harris, "Gazze'de yaşanan acıya sessiz kalmayacağını" iddia etti.

Öte yandan İsrail'in varlığına ve güvenliğine bağlılığının sarsılmaz olduğunun altını çizen Harris, İsrail'in "kendini savunma hakkını" desteklediğini ve "vahşi bir terör örgütü olan" Hamas'ı kınadığını belirtti.

Harris, "Bu savaşı İsrail'in güvende olduğu, bütün rehinelerin serbest bırakıldığı, Gazze'deki Filistinlilerin acısının sona erdiği ve Filistin halkının özgürlük, onur ve kendi kaderini tayin hakkını kullanabildiği bir şekilde bitirmenin zamanı geldi" dedi.