20 Eylül 2024 Cuma

ÖGK: Gratis değil dayanışma güzelleştirir

Gratis işçileriyle dayanışmak için eyleme geçen ÖGK, "Bizim alışveriş yaptığımız bu mağazalarda binlerce Gratis çalışanının emeği sömürülüyor. Biz buna karşı hepinizi Gratis'i boykot etmeye ve Gratis işçileriyle dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz. Gratis değil dayanışma güzelleştirir" çağrısı yaptı.

Özgür Genç Kadın (ÖGK), insanca yaşama ve çalışma koşulları için örgütlenen Gratis işçileriyle dayanışmak için Kadıköy, Bahariye'de bulunan Gratis mağazası önünde eyleme geçti.

Gratis mağazasının önüne kırmızı şerit çekilen eylemde, Gratis'in mağaza sayısını 700'e, yıllık cirosunu 10 milyar dolara, çalışan sayısını 40 bine çıkardığı vurgulandı.

"Gratis gün geçtikçe zenginleşirken, mağazalarındaki çalışanlar asgari ücretle her geçen gün yoksulluğa mahkum ediliyor" denilen eylemde, Gratis çalışanlarının görev tanımında olmayan pek çok işi de yapmaya zorlandığı belirtildi.

Asgari ücret dayatılan Gratis işçilerinin yol ve yemek ücreti, doğum, hamilelik izni talep ettiği belirtilen eylemde, "Gratis çalışanları insan onuruna yakışan bir yaşam istiyorlar ancak şu anda insan onuruna aykırı bir biçimde bu mağazada çalışıyorlar. Bizim alışveriş yaptığımız bu mağazalarda binlerce Gratis çalışanının emeği sömürülüyor. Biz buna karşı Özgür Genç Kadın olarak hepinizi Gratis'i boykot etmeye ve Gratis işçileriyle dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz. Gratis değil dayanışma güzelleştirir" denildi.

Tüm kadınlara Gratis işçilerinin sesini yükseltme ve dayanışma çağrısı yapılan eylem, "Gratis işçisi yalnız değildir" sloganıyla son buldu.