21 Eylül 2024 Cumartesi

'Okçuoğlu sadık bir silah arkadaşı ve devrimci iyimserliğin kaynağı olarak hatırlanacak'

24 Ağustos'ta yaşamını yitiren komünist İbrahim Okçuoğlu için taziye mesajı yayınlayan Komünist İnşa, "Onun teori ve pratikte devrim için çabalamasını, bilgiye olan bitmez tükenmez açlığını ve yorulmak bilmeyen disiplinli ve bilimsel çalışma tarzını sosyalizm mücadelesinde örnek alacağız" dedi.

Almanya'dan Komünist İnşa örgütü, komünist İbrahim Okçuoğlu için taziye mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Dostumuz ve yoldaşımız İbrahim Okçuoğlu 24 Ağustos 2023 günü erken saatlerde yakalandığı kanser hastalığı sonucu Berlin'de hayata veda etti. Ailesine, dostlarına ve kurucu üyesi olduğu partisi Türkiye/Kürdistan Marksist Leninist Komünist Partisi'ne başsağlığı diliyoruz.

İbrahim Okçuoğlu, derin enternasyonalist damarıyla dünyanın dört bir yanındaki yoldaşlarına devrimci teori için ilham vermiş, Marksizm-Leninizme yönelik tüm saldırıları amansızca teşhir etmiş ve bunlarla mücadele etmiştir.

Kendini ve sağlığını hiçbir zaman esirgemeyen, Almanya'daki pek çok yoldaşın da çoğunlukla 'Hoca' ya da doktor veya profesör adıyla tanıdığı İbrahim Okçuoğlu, analizleri, makaleleri ve kitaplarıyla komünist harekete büyük katkılarda bulunmakla kalmamış, özellikle sayısız genç ve yaşlı komünistin ideolojik eğitimine katkıda bulunmuştur.

İbrahim Okçuoğlu ideolojik ve siyasi tartışmalarda ne kadar ciddi ve ilkeli ise, yoldaşlarıyla ilişkilerinde de o kadar samimiydi. Bunu özellikle seminerlerinde ve eğitim etkinliklerinde düzenli olarak yapılan sigara içme seanslarında tüm yoldaşlar deneyimleyebildi.

Yaşamının büyük bir bölümünü Almanya'da geçiren İbrahim Okçuoğlu, Almanya'daki devrime olduğu kadar Türkiye, Kürdistan ve Batı Asya'daki devrime de bağlıydı. Buradaki hareketin her ilerleyişini titizlikle izledi ve kendisini de her zaman atfettiği Almanya'daki komünist hareketin küçük ya da büyük görevlerinde herhangi bir bocalama ya da tereddüde izin vermedi.

İbrahim Okçuoğlu, Almanya'da bir Komünist Partiyi yeniden inşa etme mücadelesindeki yoldaş kuşaklar tarafından, parti inşasının tüm sorunlarında sadık bir silah arkadaşı ve danışman olarak ve devrimci iyimserliğin kaynağı olarak canlı bir şekilde hatırlanacaktır. Onun teori ve pratikte devrim için çabalamasını, bilgiye olan bitmez tükenmez açlığını ve yorulmak bilmeyen disiplinli ve bilimsel çalışma tarzını sosyalizm mücadelesinde örnek alacağız."