22 Eylül 2024 Pazar

'Ölümsüzlerden devralınan bayrağı en yükseğe çıkaracağız'

Hamburg'ta düzenlenen şehitleri anma gecesinde, şehitlerden öğrenerek mücadelenin süreceği kaydedildi.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP)  "Kasım şehitler ayı" etkinlikleri kapsamında Almanya'nın Hamburg kentinde "Ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütmeye" şiarıyla  anma gecesi düzenlendi.

Anma saygı duruşu ve Komünist Gençlik Örgütü'nün (KGÖ) açılış gösterisiyle başladı.

MLKP temsilcisi konuşmasına, faşist sömürgeci Türk devletinin, işbirlikçi KDP'nin emperyalistlerle işbirliği ile  kimyasallar ile katledilen gerillaları, suikast sonucunda yaşamını yitiren Nagihan Akarsel'i, MLKP savaşçısı Şenol Sağaltıcı'yı, Jinha Mahsa Amini'yi saygıyla anarak başladı.

Konuşmada, "Emperyalist küreselleşme koşullarında halk isyanları kadın isyanlarının arttığını Tunus'ta Arap baharında gördük, Gezi ayaklanmasında gördük, Sudan'da devrim diyen kadına yanıt veren haklarımızda gördük, Rojava devriminin başarıya ulaşmasında gördük. 21. yüzyıl kadınların, işçi emekçilerin isyanları ile devrimleriyle devam edecek. Çünkü emperyalistler kapitalistler kriz içindeler. Artık eskisi gibi çözüm üretemiyorlar" denildi.

"Sınıf çelişkileri arttı. Cins çelişkileri arttı. Yoksulluk, kronik işsizlik arttı. Doğanın tahribi, erkek egemenliği, kadına yönelik şiddet, zamlar, hayat pahalılığı, kadın bedeninin ve cinselliğin sömürüsü arttı" diye belirtilen konuşmada, Avrupa'da, Türkiye'de, Kürdistan'da dünyanın birçok yerinde bu çelişkilerin artmış durumda olduğu, Dünya halklarının ayaklanmadan, devrimden, sosyalizmden, örgütlenmeden başka şanslarının olmadığı vurgulandı.

MLKP temsilcisi konuşmasında, "Türkiye'de ve Kürdistan'da korku duvarları yıkılıyor dedik. İşçi grevleriyle, sokak hareketleriyle, adalet arayışlarıyla, maden işçilerinin adalet arayışlarıyla, direngenlikleriyle, gerillanın iradesiyle, sokak eylemlerine duran devrimcilerin, komünistlerin, yurtseverlerin mücadelesiyle aşılıyor. Ölümsüzlerimizin ideallerini, özlemlerini gerçeğe kavuşturacağız. Zaferi kazanmak örgütlülükten geçer. Örgütlülüklerimizi güçlendirelim" diyerek sömürünün, işsizliğin, yoksulluğun, erkek egemenliğinin, doğanın yıkımının son bulması için daha güçlü örgütlenme ve yeni devrimler için parti saflarına çağrıda bulundu.

KGÖ adına yapılan konuşmada, faşist saray rejiminin tasfiyeci saldırılarına karşı MLKP'nin, bulunduğu her alanda mücadeleye kararlılıkla devam ettiği kaydedilirken, komünist gençliğin de bu kararlılığı, cesareti ve 28 yıllık savaşım deneyimini arkasına alarak partinin militan geleceğini yarattığı belirtildi.

Zilan Destan, Ulaş Alankuş ve nice genç devrimcinin, komsomolca bir savaşım tarzının geliştiğinin işareti olduğuna dikkat çekilirken, bugün zaferler kuşağının Rojava'nın savaş siperlerinden Avrupa topraklarına kadar gençliğin var olduğu her alanda yetiştiği belirtildi. Dökülen kanın yerde kalmayacağının, katillerden hesap sorulacağının ve ölümsüzlerden devralınan bayrağın en yükseklerde taşınacağının sözü verildi.

Anmada MKP, HBDH ve Partizan Okurlarının gönderdiği mesajlar okunurken, birleşik mücadele çağrısına dikkat çekildi.

Hozan Diyar, Ali Jiyan ve Mavi Düşler Şiir grubunun ezgileriyle katıldığı gece halaylarla ve sloganlarla sona erdi.