21 Eylül 2024 Cumartesi

'Ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütüyoruz'

Kasım ayının komünistler için "Şehitler Ayı" olduğunun altını çizen Gece Tertip Komitesi, bir açıklama yayımlayarak Avrupa kentlerinde devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için düzenleyecekleri etkinliklere katılma çağrısı yaptı.

Kasım "Şehitler Ayı" çalışmaları Avrupa kentlerinde başladı. "Gelenekten geleceğe ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütüyoruz" başlıklı bir açıklama yayımlayan Gece Tertip Komitesi; işçileri, emekçileri, kadınları ve gençleri gece etkinliklerine katılarak devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri daha güçlü sahiplenmeye çağırdı.

'KÜRDİSTAN'IN HER KARIŞ TOPRAĞINI HALKLARIMIZ İÇİN CEHENNEME ÇEVİRME UĞRAŞINDALAR'
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler. Sömürgeci faşist diktatörlük halklarımıza, işçi ve emekçilere, tüm ezilenlere dönük saldırılarını en üst düzeye çıkardı. Hakkını arayan işçiye, taleplerini dillendiren öğrenciye, inanç özgürlüğü isteyen Aleviye, eşit yaşam isteyen Kürde, kısacası tüm topluma karşı gerici bir savaş açmış durumda. Politik islami faşist Erdoğan ve AKP iktidarı, ırkçı ve milliyetçi MHP ve kendisi gibi tüm kafatasçılarla birlikte barış isteyen, demokrasi isteyen; özgürlük diyen, onur ve adalet diyen herkese düşmanlıkta sınır tanımıyor. Tekçi zihniyetlerini kan dolu ağızlarıyla durmadan, kudurmuşçasına tekrarlayanlar, Türkiye ve Kürdistan'ın her karış toprağını halklarımız için bir cehenneme çevirme uğraşı içerisindeler.

'İŞÇİ VE EMEKÇİLER ONUR VE ADALETİN ÇİÇEK AÇTIĞI COĞRAFYADA YAŞAMAK İSTİYOR'
"Yine, Osmanlıdan günümüze yayılmacı emellerini tarihin hiçbir döneminde terk etmemiş olanlar, Efrin işgalinde olduğu gibi, Kürdistan'ın tüm diğer parçalarını ve Ortadoğu'yu işgal rüyası görüyorlar. Türkiye metropollerinde demokrasi, hak, özgürlük adına en küçük kırıntı bırakmayanlar, Kürdistan'da da en kanlı katliamlara imza atıyorlar. Ancak faşist rejim tarafından seçim öncesi çizilen pembe tablo artık geride kaldı. Yaşanan yönetememe krizinin üzerine gittikçe derinleşen ekonomik ve mali kriz yükü biniyor. Kriz derinleştikçe, vergi artırımı, zamlar, işçi kıyımı, yolsuzluk, yoksunluk birbiri ardına geliyor. Bir grup sermayedar zenginliklerine zenginlik katarken, krizin faturası yine emekçi halka ödetilmek isteniyor. Fakat her işçi ve emekçi artık krizin faturasını ödemek istemiyor, her kendisine insanım diyen kardeş kanı dökmek istemiyor; özgürlüklerin, onur ve adaletin çiçek açtığı bir coğrafyada yaşamak istiyor. Bunu istemek önemlidir, ancak bundan da ötesi, istediğimiz, arzuladığımız bir geleceği, bir coğrafyayı yaratmak, faşizme ve sömürgeciliğe karşı mücadele etmekten geçiyor. Tıpkı faşizme karşı devrim ve sosyalizm için mücadele ederken sonsuzluğa uğurladığımız ölümsüzlerimiz gibi, tıpkı sömürgeci işgale karşı en vahşi saldırılar karşısında yılgınlık gösterip, biat etmek yerine; feda ruhunu kuşanıp işçi ve emekçilerin, halklarımızın kurtuluş gününde çekilecek halayda omuz başımızda olacak şehitlerimiz gibi...

'KASIM AYI KOMÜNİSTLER İÇİN ŞEHİTLER AYIDIR'
"Kardeşler. Yeni bir Kasım ayının öngünlerindeyiz. Kasım ayı, biz komünistler için 'Şehitler Ayı'dır. Devrim ve sosyalizm kavgasında yitirdiklerimizi andığımız, mücadelelerinden, can feda direnişlerinden öğrendiğimiz, faşizme, sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı hıncımızı ve kinimizi bilediğimiz, zafere olan inanç ve kararlılığımızı derinleştirip, güçlendirdiğimiz aydır. Onlara layık olmak, onların ayak izlerinden geleceğe yürümek boynumuzun borcudur. Bunu fazlasıyla hak ediyorlar. Çünkü onlar yaşamlarıyla, direnişleriyle insanlık tarihinin en temiz sayfalarına adlarını yazdırdılar. Onurun, adaletin, hesap sormanın adı ve andı oldular. Sömürülen işçi ve emekçinin, erkek egemen toplumun katlettiği kadının, geleceksizleştirilen gencin, hor görülen, katledilen Kürdün, asimile edilen, inancı yok sayılan Alevinin; kısacası tüm ezilenlerin hakikat arayışçılarıdırlar. Çünkü onlar, faşizm ve sömürgecilik karşısında zaferi muştulayanlardır. Devrim şehitlerini anmak için düzenlemiş olduğumuz gecede buluşmak dileğiyle. Devrim şehitleri ölümsüzdür! Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor! Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm!"