21 Eylül 2024 Cumartesi

Ölümsüzleşen komutan Yılmaz Behrareş Berlin'de anıldı

Türk devletinin saldırısında şehit düşen MLKP komutanı Yılmaz Behrareş Berlin'de anıldı. Anmada, Behrareş'in devrimci kişiliğinden öğrenilmesi gerektiği vurgulandı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 12 Haziran'da Türk devletinin Kobanê'ye yönelik saldırısında şehit düşen komutanı Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) için Almanya'nın Berlin kentinde anma düzenlendi.

Young Struggle tarafından gerçekleştirilen anma saygı duruşuyla başladı. Anma, Yılmaz Behrareş'in devrimci yaşamından kesitlerin bulunduğu bir sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Anmada Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) ve Young Struggle adına konuşmalar yapıldı.

KGÖ temsilcisi Yılmaz Behrareş'in devrimci yaşamı boyunca politik çalışmasının her gününü doldurduğunu ve örgütlediği militan devrimci varlığından öğrenilmesi gerektiğini ifade etti.

Young Struggle, Behrareş'in devrimci yaşamını büyük bir mutlulukla sürdürdüğünü ve yüzündeki parlak gülümsemenin mücadeleyi de aydınlattığını anlattı.

 MLPD (Marksist-Leninist Parti-Almanya) temsilcisi Yılmaz Behrareş'in herkes için bir rol model olduğundan bahsetti. Ayrıca ICOR tarafından Kobane'de inşa edilen hastaneden ve bu çalışmanın pratik proleter enternasyonalizmi ile Almanya'daki işçilerin kalplerine nasıl ulaşabileceğinden bahsetti.

KJ'den (Komünist Gençlik) bir temsilci de söz alarak proleter enternasyonalizminden, devrimci tutsakların kararlılığından ve genç devrimcilerin kadrolaşmasının öneminden bahsetti. Temsilci Yılmaz Behrareş'in tüm bu alanlarda devrimciler için bir rol model olduğunu ve ondan ilham alınması gerektiğini vurguladı.