22 Eylül 2024 Pazar

Ölümsüzleşen Şoreş ve Newal Kiel'de anıldı

Kiel'de ölümsüzleşen MLKP komutanları Şoreş ve Newal anıldı. Anmada ölümsüzlerin mücadelesini kuşanıp, devrettikleri bayrağın daha da yüksekte dalgalandırılacağı kaydedildi.

Sömürgeci faşist Türk devletinin Rojava'da hava saldırısı ile katlettiği MLKP Merkez Komitesi ve MLKP Kürdistan Komitesi üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ile MLKP komutanlarından Firat Newal (Özgür Namoğlu) Almanya'nın Kiel kentinde yapılan bir etkinlikle anıldı.

Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan anma Ahmet Şoreş, Firat Newal, Paris katliamlarında katledilen Evîn Goyî, Sakine Cansız ve arkadaşları şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Ahmet Şoreş ve Firat Newal'i anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada, sömürgeci faşist Türk devletinin tüm saldırılarının, katliamlarının, kimyasal gaz kullanımının, işçi ve emekçilere yönelik saldırı ve hak gasplarının, kadınlara, gençlere ve LGBTİ+'lara yönelik saldırılarının devrimci mücadeleyi durduramadığını ve durduramayacağının altı çizildi.

MLKP: ONLARIN DEVRETTİĞİ BAYRAĞI DAHA YÜKSEKLERDE DALGALANDIRACAĞIZ
Baran Serhatlardan mücadele bayrağını devralan Ahmet Şoreş; Ivana Hofman'lardan bayrağı devralan Firat Newal nasıl mücadeleyi büyüttülerse, onların devrettiği bayrağı daha yükseklerde dalgalandırılacağı, onlara sözlerinin, ideallerini gerçekleştirmek olduğu vurgulandı. Yürütülen mücadelenin sömürgeciliğe, kapitalizme, faşizme ve emperyalizme karşı insanlığın özgür geleceği için bir mücadele olduğu vurgulandı. Kızıl Komutan ve savaşçı Ahmet Şoreş ve genç komünist komutan Firat Newal'in yaşam ve mücadelesinden öğrenerek, onların cüretini ve kararlılığını kuşanıp mücadeleyi büyüteceklerini, faşist diktatörlüğü yıkarak, devrim ve sosyalizmi gerçekleştirmekte kararlılık vurgusu yapıldı, birleşik mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada, Ahmet Şoreş ve Firat Newal gibi kahraman savaşçılarla birlikte mücadelenin başarıya ulaşacağı vurgulandı, bunun ölümsüzlere verilmiş sözler olduğu belirtildi.

KGÖ: BİR ADIM DEĞİL, ÜÇ ADIM ÖNE
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada ise komünist gençlerin Ahmet ve Firat yoldaşlardan öğrenmekte ve onların yolunda yürümekte oldukları, bir adım değil, üç adım öne çıkarak Ahmet ve Firat yoldaşların mücadelesini devralacakları vurgulandı.

Anma bir sanatçının Ney dinletisi ile sona erdi.