7 Ekim 2024 Pazartesi

'Ortak yaşam için ırkçılığa geçit vermeyeceğiz'

Çukurova'da ırkçı saldırılara tepki gösteren HDP'liler, "Ortak yaşam için ırkçılığa geçit vermeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü, artan ırkçı saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı.

HDP Çukurova ilçe binası önünde yapılan eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adana İl Meclisi Eşsözcüsü Selda Kaya, HDP Adana İl Eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakış ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Saniye Seçgin, Konya'da Dedeoğulları'ndan 7 kişinin katledilmesine işaret ederek, katliamın iktidarın kullandığı nefret dilinden kaynaklı yaşandığını söyledi. Seçgin, "Bu dil, zihniyet ve politika Türkiye'de ortak yaşamı zehirleyen, ortak yaşama dinamit koyan bir zihniyetin ürünüdür" dedi.

Devam eden orman yangınlarında da ırkçı söylemlerle HDP ve Kürtlerin hedef alındığını söyleyen Seçgin, "Bu ülke ve ormanlar hepimizin. Sadece ağaçlar yanmıyor, börtü böceğiyle bütün doğa yok oluyor. Geleceğimiz yanıyor. Bu iktidarın vahim politikalarına, katliamlara çağrı yapan zehirli diline karşı yan yana durmaya ihtiyaç olduğunu haykırıyoruz. Gelin bu nefret politikalarına, bu katliamcı planlara hep birlikte karşı çıkalım. Gelin bunları birlikte durduralım. AKP-MHP faşist iktidarının kaos planlarını her zaman olduğu gibi yine boşa çıkaracağız. Ortak yaşam için ırkçılığa geçit vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Açıklama "Katiller halka hesap verecek" sloganıyla son buldu.