20 Eylül 2024 Cuma

Otopsi işlemi sürüyor: Narin'in boynunda boğma izi tespit edildi

Diyarbakır'da katledilen Narin'in otopsi işlemleri sürüyor. Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin'in bedeninin deforme olduğunu kaydetti. Gazeteci Emrah Dinç ise Narin'in boynunda boğma izi, ayağında kırık olduğunu belirtti.

Katledilen Narin Güran'ın otopsi raporu 8 saati aşkın sürüyor. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde akşam saatlerinde açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Narin’e ait eşyalar, Elif Ba’sı, çantası, terlikleri de torbadaydı. Bunların hepsi delil ve inceleniyor. Ceset deforme olmuş, ölüm sebebi daha netleşmedi. Otopsi devam ediyor" dedi.

Narin’in, aradan geçen sürede vücudunda deformeler olduğunu belirten Eren, şunları söyledi: "En küçük numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2-5, 3 saattir de dış otopsi dediğimiz, diğer otopsi işlemleri de bitmek üzere. İçeride yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Her dakikasında ben de otopsiye dahil oldum. Sabah Başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, aradan geçen 19 günden kaynaklı bedenini deforme olduğunu, ölümün sebebinin tespiti biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı."

BOYNUNDA BOĞMA İZİ TESPİT EDİLDİ 

Gazeteci Emrah Dinç ise şu bilgileri aktardı: Boynunda boğma izi bulunduğu,15 gün suda kaldığı, ayağında kırık olduğu tespit edildi."