21 Eylül 2024 Cumartesi

Özak Tekstil direnişi sürüyor

Sarı sendika, devlet ve patronun tüm  saldırılarına rağmen BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçilerinin direnişi sürüyor. İşçilerin iradesini ve direnişini kıramayan Özak patronu bu kez de Evrensel Gazetesine haberleri nedeniyle ihtarname gönderdi. Öte yandan işçiler kente gelen Bakan Bozdağ'la görüşecek.

Özak Tekstil işçilerinin direnişi sürüyor. Sarı sendika Öz İplik-İş'ten istifa ederek BİRTEK-SEN'de işçilerin örgütlenmesinin ardından bir kadın işçi işten atıldı. Bunun üzerine işçiler üretimi durdurarak direnişe geçti.

İŞÇİLER BOZDAĞ'LA GÖRÜŞECEK
Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katılacağı toplu açılış törenine katılmak için Ali Şelli Parkında bir araya geldi ancak alana girmek isteyen işçilere polis izin vermedi. İşçiler Rabia Meydanı'na yakın bir parkta toplandı. Evrensel'de yer alan habere göre Rabia Meydanı'na giden yolun çevik kuvvet tarafından işçilere kapatılması üzerine BİRTEK-Sen temsilcileri ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca emniyet yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Yolun Özak işçilerine kapatılması üzerine işçiler kendilerine de toplu açılış törenine katılmak için mesaj atıldığını, meydana gitmelerine neden izin verilmediğini anlamadıklarını belirtti.

İşçiler, toplandıkları parka Bekir Bozdağ'ın gelmemesi halinde açılışa girmek için ısrar edeceklerini belirtti. Emniyet yetkilileri, işçileri Bekir Bozdağ ile görüştüreceklerini söyledi. Sendika temsilcileri ve işçi temsilcileri Bozdağ ile görüşmeye gitti. İşçiler, Bozdağ'a taleplerini iletecek.  

EVRENSEL GAZETESİNE İHTARNAME
Öte yandan işçilerin direnişini kıramayan Özak patronu, Urfa Valiliğinin de desteğini alarak her türlü saldırıyı sürdürüyor. Patron son olarak "Tekzip metni yayımlanması ve internet sitesinden yayımların kaldırılması" talebiyle Evrensel Gazetesine ihtarname gönderdi.