21 Eylül 2024 Cumartesi

Özak Tekstil işçileri: Kazanana dek mücadelemiz sürecek

Urfa kent merkezinde bir araya gelen Özak Tekstil işçileri, haklarını kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurgularken, patronun talimatıyla hareket eden vali ve polislere işçilere saygı duymayı öğreteceklerini de ekledi.

Maruz kaldıkları haksızlıklara ve sarı sendika Öz İplik-İş'in patrondan yana sergilediği tavır karşısında BİRTEK-SEN'de örgütlenen ve hakları için 7 gündür direnen Özak Tekstil işçilerinin kent merkezinde yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellendi.

İşçiler 14.00'te Ali Şelli Parkından başlayarak Topçu Meydanına yürüyecek ve basın açıklaması yapacaktı. Ancak polisin kurduğu barikat nedeniyle yürüyüşü engellenen işçiler, Topçu Meydanında açıklama yaptı. Atılan sloganlarla sarı sendikaya tepki gösterilirken, kazanım elde edilene dek mücadelenin süreceği vurgulandı.

Söz alan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Özak işçilerinin muhakkak kazanacağının altını çizdi. Eskiden ağalık düzeni olduğunu ve marabaların, köylülerin ezildiğini hatırlatan Türkmen, şimdi ise patronların ağalık yaparak işçileri köleleştirmek istediğini kaydetti. "Çalışırken patronların bizi ezmesine, bu kölelik dayatmasına boyun eğmeyeceğiz, hakkımızı alarak çalışacağız" diyen Türkmen, patronun talimatıyla hareket eden vali ve polislere işçilere saygı duymayı öğreteceklerini belirtti.

Türkmen, son olarak şunları söyledi: "Haksız yere, sendikal nedenle işten atılan arkadaşlarımız işe geri alınana dek, işçilere sendika değiştirmemeleri yönünde yapılan baskı ve tehditler son bulana dek, dışarıda direnişte geçen bütün günlerin ücretinin ödeneceği sözü verilene dek mücadelemiz devam edecek."