20 Eylül 2024 Cuma

Özel sektör eğitim emekçileri İstanbul'da nöbette

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde taleplerini yineleyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, yalan ve sömürü düzenine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. Birçok ilde eş zamanlı olarak direniş  nöbetine başladıklarını belirten eğitim emekçiler açıklamanın ardından nöbete başladı. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın taban maaş hakkı ve güvenceli çalışma mücadelesi sürüyor. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan eğitim emekçileri, "Taban maaş, süresiz sözleşme, eğitim iş kolu. Hakkımız olanı alacağız!" pankartı açtı. Basın metnini okuyan Evin Turgut, üç yıldır yürüttükleri mücadeleyi hatırlattı. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Kezban Konukçu da katıldı. 

'EŞ ZAMANLI EĞİTİM NÖBETİ DİRENİŞİMİZ BAŞLAMIŞTIR'
Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soran Turgut, "Yetkili kim? Madem bakanlığına bağlı çalışan öğretmenleriniz için böyle bir yetkiniz yok neden hala o koltukta oturuyorsunuz? Hangi unvanla bu kararları alıyorsunuz? Yalanlar söyleyerek oyaladığınız öğretmenler, ekmek kavgasında kayboluyor… Öğretmenler yaşam mücadelesi veriyor. Bu söylediğiniz yalanların hesabını nasıl vereceksiniz? Söylenen yalanların hesabını sormak için 26 Mayıs'ta yüzlerce eğitim emekçisi Ankara'da bir araya geldik. Taleplerimizi bir kez daha haykırmak için meclis önüne yürümek istedik. Fakat öğretmen emeğini gasp eden patronların önüne barikat kurmayan polis, eğitim emekçilerinin önüne barikat kurdu. Kararlı mücadelemiz ve iradeli duruşumuzla bu barikatı da aştık. Başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı eğitim nöbeti direnişimiz başlamıştır" dedi. 

'BU DÜZENİ AL AŞAĞI EDECEĞİZ'
"Taban maaş hakkımızı istiyoruz. Belirli süreli sözleşmelere son diyoruz. Mecliste oylanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda özel sektör öğretmenlerinin haklarının da yer almasını istiyoruz" taleplerini yineleyen Turgut, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda kendilerine yer verilene kadar direniş nöbetini sürdüreceklerinin altını çizdi. Turgut, şöyle devam etti: "Yalan ve sömürü üzerine kurduğunuz bu düzeni al aşağı edeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın öğretmen sendikamız!"

Açıklamanın ardından eğitim emekçileri parkta nöbete başladı.