30 Eylül 2024 Pazartesi

Özerk Yönetim işgal saldırılarına karşı mücadele çağrısı yaptı

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi Kobanê'de basın açıklaması yaparak işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına karşı mücadele çağrısı yaptı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, basın açıklaması yaptı.

Özgür Kadın Meydanında yapılan açıklamayı Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi İdari İşler Bürosu Eş Başkanı Xalid Cerade okudu. Türk devletinin Suriye'yi işgal etmek amacıyla saldırdığını belirten Cerade, "Türk devleti havadan ve karadan tüm gücüyle Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırıyor. Tüm sınır bölgesini bombalıyor, saldırılarda siviller şehit düşüyor ve yaralanıyor" dedi.

Uluslararası güçlerin sessiz kalarak saldırılara izin verdiğini vurgulayan Cerade, "Bu taraflar bölgeye dönük saldırıların, savaş ve soykırım suçlarının sorumlusudur. Uluslararası güçlere, garantör devletlere ve insan hakları örgütlerine sessizliklerini bozma çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Halklara çağrı yapan Cerade şunları belirtti, "İşgalci Türk devletinin hukuksuz ve gayri ahlaki uygulamalarını durdurmak için, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının yanında yer alma ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz."