21 Eylül 2024 Cumartesi

Özgür Düş Postası'nın 42. sayısı çıktı

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından çıkarılan Özgür Düş Postası bülteninin 42. sayısı da zengin bir içerikle çıktı, tutsaklardan mektuplara, şiirlere ve öykülere yer verildi.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından çıkarılan Özgür Düş Postası Bülteninin 42. sayısı zengin bir içerikle çıktı.

Özgür Düş Postası yeni sayısında da dört duvar arasında büyük düşler yaşayan ve direnenlerin sesini, umudunu ve direncini okurlarına ulaştırıyor.

Bültende tutsaklardan mektupların yanı sıra, bir dönem tutsaklıklar yaşamış, dışarı çıktığında ise kaldığı yerden devam etmiş, dağlara ve kentlere yürüyenlerin tutsaklara mektuplarına da yer verildi.

Tutsaklardan şiirler ve öyküler, tutsak yakınlarıyla yapılan röportajlar bültene zenginlik katarken tutsakların ve yakınlarının durumlarını ve yaşadıkları sorunları okurlara aktarıyor.

Bülten fiziksel olarak dört duvar arasında olsalar da, özgür düşünmeye ve üretmeye devam eden devrimci tutsakların üretimlerini bu sayıda tanıtmaya devam ediyor. Bu sayıda Sami Özbil'in Çerkes/Adıge soykırım ve direnişini anlatan Kara Kuzgun kitabının tanıtımını kendisi de uzun süre hapiste kalmış, birçok kitap yazmış olan Hüseyin Torun'un kaleminden okuyoruz.

Özgür Düş Postası'nda hapishanelerdeki saldırıları ve tutsakların direnişini ele alan kısa yazıların yanı sıra, TSP'nin yaz dönemi etkinliklerinden kısa bir özet ve görsellerle tutsaklarla dayanışma çalışmasına da yer verildi.

Her sayıda olduğu gibi, bu sayıda da tutsaklara mektup, kart yazarak hücrelerine konuk olunması için tutsak listesi ve adresleri de yayınlandı.

Bültende Kasım Şehitler Ayı vesilesiyle bu yıl içinde ölümsüzleşen İbrahim Okçuoğlu, Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'na dair bir yazıyla devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anılıyor.

Özgür Düş Postası'nın yeni sayısı TSP çalışanları veya tutsaklarınsesi2022@gmail.com mail adresinden temin edilebilir.