21 Eylül 2024 Cumartesi

Paris'te Rojava'ya dönük saldırılar protesto edildi

ACTIT'in çağrısıyla Paris'te yapılan eylemde Türk devletinin Rojava'ya dönük artan saldırılarına tepki gösterildi ve Rojava'yla dayanışma çağrısında bulunuldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te AVEG-KON'a bağlı Göçmen İşçiler Kültür Derneği'nin (ACTIT) çağrısıyla yapılan eylemde son süreçte Rojava'ya dönük SİHA saldırıları protesto edildi.

Paris'te Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin yoğun olarak bulunduğu Strasbourg Saint-Denis Kemer önünde bir araya gelen kitle Rojava'ya yönelik Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Eylemde "Rojava devrimini savunuyoruz" ve "Sömürgeci işgale karşı Kürt halkı ile dayanışmaya" yazılı pankartlar açıldı, "Kahrolsun faşist Türk devleti" sloganı atıldı.

ACTIT Eşbaşkanı Kemal Karanfil yaptığı konuşmada Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcilerin Kürt halkının hak ve özgürlüğünü savunduğu için tutuklanıp, baskı, şiddet, işkence gördüğünü belirterek faşist Türk devletinin politikalarını teşhir etti.

Karanfil ayrıca, faşist Türk devletinin uzun zamandır Kürt coğrafyasını bombaladığını ve işgal ettiği topraklarda katliamlar yaptığını söyledi. Karanfil "Faşist TC devleti dronelar, SİHA ve İHA'larla bölgedeki Kürt ve halk önderlerine karşı nokta operasyonlar düzenleyerek katlediyor. Kitleleri öndersiz ve lidersiz bırakarak teslim alabileceğini sanıyor. Ama başaramayacaklar" dedi.

Eylemde Rojava ile dayanışma çağrısı yenilendi ve sloganlar atılarak sonlandırıldı.