3 Ekim 2024 Perşembe

Patnos L Tipi Hapishanesi'nde Covid-19 salgını arttı

Patnos L Tipi Hapishanesi'nde tutsaklar koronavirüs salgının iyice arttığını kaydetti. Bazı hastaların durumunun ağır dahi olsa hastaneye yatırılmadığını aktaran tutsaklar, pozitif hastaların aynı koğuşta tutulduğunu kaydetti. Tutsaklar dayanışma çağrısı yaptı. 

Ağrı Patnos L Tipi Hapishanesi'nde Covid-19 vakalarının arttığı belirtildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi avukatlarının tutsaklarla yaptığı görüşmede, bir koğuşta bulunan 23 kişiden 19'unun, yine başka bir koğuşun ise tamamının salgına yakalandığı aktarıldı.

Rahatsızlananların hastaneye sevk edilip tedavi edilmediklerinden dolayı durumlarının her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden tutsaklar, devam eden aylık genel koğuş aramalarında jandarmanın kendileriyle yakın temas ettiği bu nedenle riskin daha da arttığına dikkat çekti. Tutsaklar, duruma dair şu bilgileri verdi: "Bazı hastaların durumu ağırlaştı, hastaneye götürüldü ve pozitif olduğu ortaya çıktı. Ağır bile olsa tutuklular hastaneye yatırılmıyor. Hastane dönüşü pozitif hastalar, tekrar aynı koğuşa getiriliyor. Kamuoyundan destek talep ediyoruz."