21 Eylül 2024 Cumartesi

Pentagon'dan açıklama: İsrail'e güveniyoruz

Pentagon sözcüsü Sabrina Singh, İsrail'in Al-Ahli katliamında Hamas'ı sorumlu tutarak, İsrail'e desteklerinin tam olduğunu yineledi.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Al-Ahli Hastanesi'ne dönük katliam saldırısına ilişkin soruları cevapladı.

İsrail'e desteklerini yineleyen Singh, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İsrail'e verdiği askeri yardımlara hiçbir ön şart belirlemediğini ifade ederek, "Kesinlikle İsrail'e, Gazze'deki Hamas'ı etkisiz hale getirmesi ve etkili bir şekilde geri püskürtmesi için ihtiyaç duyduğu güvenlik sistemlerini veriyoruz. Bu, masum sivillerin öldürülmesi anlamına gelmiyor" dedi.

'İSRAİL'İN ÇOK YETENEKLİ BİR ORDUSU VAR'
İsrailli yetkililerle yaptıkları görüşmelerde savaş hukukunun gözetilmesi gerektiğini söylediklerini savunan Singh, "İsrail'in çok yetenekli ve profesyonel bir ordusu var. Gazze'de kullandıkları güvenlik yardımının da doğru şekilde Hamas'ı hedef almak için kullanılacağına, aynı zamanda masum sivillerin insani yardım için gidebilecekleri alanlar aramasına olanak sağlanacağına inanıyoruz" dedi.

KATLİAMDAN HAMAS'I SORUMLU TUTTU
İsrail'in hastane katliamına ilişkin Hamas'ı suçlayan Singh, Hamas'ın sivillerin bulunduğu yapıların içinde konumlanarak faaliyetlerini sürdürdüğünü iddia etti. Singh, Hamas'ın komuta merkezlerini hastane gibi binaların içine kurduğunu belirtirken, bunun üzerine gazetecilerin "Bunu gösteren bir deliliniz var mı" şeklindeki sorularına da "Elimde böyle bir veri yok" cevabını verdi.