30 Eylül 2024 Pazartesi

PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin Lavrio'da anıldı

Atina'daki Lavrio kampında PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin anısına yürüyüş ve anma düzenlendi.

Medya Savunma Alanlarına bağlı Bradost alanında 27 Mayıs'taki TSK'nın hava saldırısı sonucu ölümsüzleşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) için Atina'nın Lavrio kentinde yürüyüş ve anma düzenlendi.

Lavrio Kampında düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Lavrio'da düzenlenen yürüyüşte yunanca "Kahrolsun Türk devleti ve işbirlikçileri" yazılı pankartın yanısıra Kürt halk önderi Abdullah Öcalan, PKK, KCk bayrakları taşındı. 

Eylemde Yuanca, Kürtçe ve Türkçe Türk devletinin katliamcı politikaları teşhir edilirken Kasım Engin'in mücadele yaşamı anlatıldı. Kitle sık sık "Kasım Engin ölümsüzdür", "Kahrolsun işbirlikçiler, yaşasın mücadelemiz", "Biji Serok Apo", "Şehid namırın" sloganları attı. Lavrio halkının da ilgiyle izlediği yürüyüş, yüzlerce kişinin katılımı ile yine başladığı Lavrio Kampı önünde son buldu. PKK'nin düzenlediği yürüyüş ve anmaya MLKP de katıldı. Ardından kampta Kasım Engin anısına karafiller, mumlar ve fotoğrafları ile bir köşe hazırlandı.

Kampta düzenlenen anma etkinliği açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Yunanistan PKK örgütlülüğü adına bir temsilci PKK'nin Kasım Engin için yayınladığı Kürtçe açıklamasını okudu. PKK açıklaması ardından kitle "Şehid namırın' sloganları eşliğinde alkışlarla zılgıtlarla ölümsüzleşen komutanı selamladı.

Konuşmaların ardından Kasım Engin anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından kısa bir kapanış konuşması sonrası anma etkinliği sloganlarla son buldu.