30 Eylül 2024 Pazartesi

Polen Ekoloji Mayıs ayı raponu yayınladı

Polen Ekoloji, farklı bölge ve kaynaklardan derleği Mayıs Ayı Ekoloji Bültenini okurlarıyla buluşturdu.

Polen Ekoloji, aylık olarak çıkardığı ekoloji bülteninin Mayıs ayı raporunu okurlarıyla buluşturdu. 

Mayıs ayı bülteninde farklı bölge ve kaynaklardan 52 habere yer veren Polen Ekoloji, salgınla birlikte hükümetlerin daralan ekonomiler ve sermayenin çıkışı için doğa talanını daha da azgınca sürdürmeye çalıştığına dikkat çekti. Polen Ekoloji, "Burjuva yasallıkların, emek mücadelesi ve doğa savunucularının çabalarının sonucunda ancak bir pamuk ipliği kalınlığında olduğu ve gerektiğinde hızla koparıldığı da bir kez daha görüldü. Kirazlıyayla'da direnen köylü kadınlardan Zilan'daki tarih silen doğa talanına, Kilyos'ta kaldırıma gömülmüş kemiklerden ABD'de gözler önünde katledilen George Floyd'a düşman hukukuna maruz kalıyoruz" dedi. 

7. yılında olan Gezi direnişini selamlayan Polen Ekoloji, "Yine BM'nin 1972'de ilan ettiği 5 Haziran Dünya Çevre Günü, o günden bu yana doğanın talanının giderek artışının tanıklığında geçti. Sermaye ve BM için 'çevre' olan, 'kaynak' olan doğa, bizim içinse bütünlüklü bir ekoloji mücadelesinin konusu olan doğanın bu talanını durdurduğumuz günü, tüm doğa savunucularıyla, ekoloji mücadelesi yürütenlerle kutlayacağız. Doğanın ve insanın bütünleştiği, emeğin özgürleştiği yeni Gezi'lerde buluşmak üzere" ifadelerini kullandı. 

Polen Ekoloji'nin Mayıs Ayı Ekoloji Bülteni'ne https://www.polenekoloji.org/mayis-2020-bulteni/ linkinden ulaşabilirsiniz.