30 Eylül 2024 Pazartesi

Polen Ekoloji'den İmrahor Vadisi açıklaması

Polen Ekoloji, Ankara'da Şehir Plancıları Odası'nın İmrahor Vadisi için proje henüz başlamamışken dile getirdiği talepleri desteklediğini açıkladı.

Kanal Ankara Projesi‘nin de İmrahor Vadisi, Eymir Gölü, Mogan Gölü ve Gölbaşı "Millet Bahçesi" alanlarını da kapsayacak şekilde kapsamı genişletilmesine tepki gösteren Polen Ekoloji, Ankara'da Şehir Plancıları Odası'nın İmrahor Vadisi için proje henüz başlamamışken dile getirdiği talepleri desteklediğini açıkladı.

Şehir Plancıları Odası'nın talepleri şöyle:
İmrahor Vadisi’ndeki inşaat çalışmaları acil olarak durdurulmalı, inşaatın havzaya ve doğaya tahribatını rehabilite edecek gerekli tüm çalışmalar acilen başlatılmalıdır!
Doğal yaşam koridoru olan İmrahor Vadisi, kapsadığı İncesu Deresi ve bir parçası olduğu göller sistemi bir an önce, havza bazında bütüncül bir şekilde koruma altına alınmalıdır!
Alanın korunmasında, risk faktörü olan tüm planlar ve projeler iptal edilmelidir! Alan çevresindeki gelişim kararları ve alan üzerinde yapılaşma baskısı oluşturan hukuksuz lüks konut projeleri durdurulmalıdır!
Alanın ekolojik değerini gözeten, koruma öncelikli, demokratik, şeffaf ve katılımcı yöntemlerin benimsendiği bütüncül bir planlama çalışması acilen başlatılmalıdır!

Polen Ekoloji yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Daha dün vekilliklerin bir darbeyle düşürüldüğü bir ülkede bu talepleri başta vadide yaşayan halkı ama genel olarak Ankara'nın son ekolojik aksının yıkımından zarar görecek tüm Ankara halkını örgütlemek ve mücadeleye çekmek için birleştirici sözümüz olarak görüyoruz. Ne yaparsak yapalım yasal kazanımlar fiili kazanımlara dönüşmüyor, bugünkü ekonomik kriz koşullarında sermayenin talan ihtiyacının her şeyin önünde tutulduğunu düşünürsek bu artık daha da imkansız. Biz vadiyi ve genel olarak doğa savunmasını, ekoloji mücadelesini aynı zamanda antifaşist mücadelenin de bir parçası olarak görüyoruz ve öyle de örgütlemek istiyoruz. Vadide yaşayan kiracıların, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan halkın direnişi durdurabilir ancak bu yıkımı. Bizim amacımız da bu direnişi örgütlemek."