19 Eylül 2024 Perşembe

Polis saldırısına uğrayan madenciler işkenceyle gözaltına alındı

Madencilerin direnişi sürüyor. Ankara'da Fernas Holding önünde açıklama yapmak isteyen onlarca madenciye polis saldırdı, işkenceyle gözaltına aldı. Yüksek gerilim hattına tırmanan bir madenci ise, "Öldürmek istiyorsanız, ölelim o zaman" dedi. 

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'te Bağımsız Maden-İş'e üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi 23. gününde. Manisa'nın Soma ilçesindeki maden önünde, patrona ait Bodrum'daki otel önünde ve Ankara'da direnişi sürdüren madenciler bugün darp edilerek gözaltına alındı. 

MADENCİLERE POLİS ENGELİ
Dün Ankara'ya gelen madenciler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı akşam da tüm engellemelere rağmen Yüksel Caddesinden Madenci Anıtı'na yürüyerek taleplerini dile getirdi. Geceyi Kurtuluş Parkında geçiren madenciler bugün Fernas Holding önünde açıklama yapmak istedi. 

MADENCİLER İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALINDI
Ankara Emniyeti madencilerin yolunu kesti. Burada ablukaya alınan madenciler darp edildi. Onlarca işçi işkenceyle gözaltına alındı.

MADENCİ YÜKSEK GERİLİM HATTINA TIRMANDI
Öte yandan bir madenci de "Yaşamak istiyorum. Öldürmek istiyorsanız, ölelim o zaman" diyerek yüksek gerilim hatlı elektrik direğine tırmandı.